CLANUL, primul serial românesc care aplică principiile de sustenabilitate albert

CLANUL, primul serial românesc care aplică principiile de sustenabilitate albert
Citeste mai mult despre: Clanul, principii sustenabilitate, VOYONEWS,
Autor: Alina Popa
Data publicarii: 28 Iulie 2022
Data actualizare: 28 Iulie 2022
La sfârșitul anului 2021, CME a anunțat faptul că este primul producător de conținut TV și VOD din Europa Centrală și de Est care se alătură albert, asociație a Academiei Britanice de Film și Arte Teatrale (BAFTA) care promovează prin intermediul membrilor săi sustenabilitatea mediului în audiovizual și film, în calitate de membru internațional. 

Fondată în 2011, această inițiativă sprijină membrii săi din industrie în a elimina impactul asupra mediului, precum și pentru a dezvolta conținut care este compatibil cu un climat sustenabil. PRO TV a început deja implementarea acestor principii.

Odată cu startul filmărilor pentru super producția CLANUL, care se va vedea în curând pe PRO TV și, în avans, pe VOYO, echipa a implementat măsuri care limitează impactul negativ asupra mediului. 

Printre acestea, putem menționa colectarea selectivă, transformarea în compost a resturilor alimentare și reciclarea hârtiei, sticlei, plasticului și metalului. Totodată, întreaga echipă a primit sticle și termosuri reutilizabile, iar pe set se folosesc pahare de carton reciclabil. Chiar și în filmări, plasticul a fost redus considerabil, fiind evitate pet-urile și alte plastice. 

Becurile utilizate sunt de tip LED economice, iar în fiecare locație de filmare există vizualuri pentru oprirea tuturor electronicelor și becurilor atunci când nu este necesară pornirea lor. 

Alte măsuri care au fost deja implementate la filmare sunt: bateriile reîncărcabile folosite pentru camere și sunet, dar și utilizarea în cadrul filmărilor a unor scutere electrice și mașini hibrid.

Echipa de Producție continuă să analizeze aspecte care pot fi îmbunătățite și aplicate în continuare în perioada filmărilor. 
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies