Costel, despre cum vom râde după pandemie: „Poate vor fi glume despre coronavirus”

Costel, despre cum vom râde după pandemie: bdquo;Poate vor fi glume despre coronavirus
Costel face spectacole de stand-up comedy online, fără public, care sunt transmise live. FOTO: Club 99
Autor: Dan L. Brumar
Data: 20 Mai 2020
Criza medicală provocată de noul coronavirus a închis și sălile de spectacole de stand-up comedy. Râsul nu a pierit fiindcă, la fel ca în orice situație dramatică, face parte din terapie. Cum crede Costel că vom râde după pandemie.

Pentru că trebuie să mai și râdem în țara asta, spectacolele de comedie s-au mutat în online. Cu tot cu comedianți. Unii mai amuzanți decât alții. Printre cei care sunt mai amuzanți decât alții se numără Costel Bojog, pe care fanii stand-up-ului îl știu după numele de scenă: Costel (cum altfel?).

Comediantul vorbește într-un interviu acordat PROTV.RO despre cum e să faci glume fără public și cum crede că vom râde după ce se vor redeschide sălile de spectacole.

Cum e să faci comedie în timpul unei crize medicale precum cea pe care o trăim azi? Publicul are acces la tine doar în mediul online...

„E mai greu în perioada asta, fiindcă nu mai avem oamenii lângă noi să ne dea râsul lor cel de toate show-urile, care ne ajută să construim glumele, să improvizăm, să ne bucurăm. Momentan ne întâlnim în mediul online care e mai sărac din punctul ăsta de vedere. Comentariile sunt date din fața ecranului și se pierd din emoții”, spune Costel.

Comediantul nu a renunțat la numerele sale de stand-up comedy. Împreună cu mulți dintre colegii de breaslă evoluează în spectacole de comedie virtuale la Club 99 din Capitală. Show-urile sunt transmise live sau urcate pe rețelele sociale ulterior.

Ce crezi că s-a schimbat sau urmează să se schimbe la modul în care ne raportăm la comedie după ridicarea restricțiilor? 

„Nu știu. Poate se vor schimba. Poate vor fi glume despre coronavirus la care unii oameni din public care au suferit de pe urma coronavirusului vor spune: prea devreme, omule, prea devreme.”

Ce poți să ironizezi în această perioadă? 

„Poți să ironizezi teoriile conspirației, frica, prostia, aroganța, îngâmfarea, cam tot ce puteai să ironizezi și înainte.”

Citește șiAndi Moisescu, despre viața de dinainte de pandemie: „Nu-mi lipsesc drumurile de la o destinație la alta”

Ce-ai mai făcut tu în izolare? Mulți și-au descoperit talente nebănuite, cum ar fi coptul pâinii fără drojdie…

„În izolare am gândit alături de colegii din breaslă metode de a face spectacole. Ne lipsește stand-up-ul foarte mult și, de aceea, am găsit și soluția. O găsiți pe pagina de Facebook a clubului 99. Ca talente, am descoperit că-mi place să mă duc la cumpărături și să mă uit multe minute fix într-un punct.”

S-a mutat la țară și crește legume

În timpul stării de urgență, Costel a decis să se mute la țară, unde își va petrece toată vara. Pentru prima dată în viața lui, comediantul a pus răsaduri de roșii, ardei și dovlecei și speră să nu dea greș.

Sper să iasă. E prima oară când fac asta”, a spus Costel.

Ce așteptări ai de la public după ce oamenii se vor putea întoarce în sălile de spectacole? 

„Oamenii ar vrea să iasă, dar nu cred ca o să-i lase. Dacă restricțiile se vor domoli, oamenii vor ieși. În funcție de ce hotărâri iau autoritățile.”

Pe pagina sa oficială de Facebook, Costel îi invită pe fanii spectacolelor de stand-up comedy să-și încurajeze comediantul preferat printr-un mesaj, pentru a benefica de tarife preferențiale și cele mai bune locuri la spectacole viitoare. Detalii AICI.

Care a fost primul lucru pe care l-ai făcut după ridicarea restricțiilor de mișcare? Cu cine te-ai văzut mai întâi?

„M-am văzut cu Vio, Teo, cu Alex Mocanu și Bogdan Drăcea și abia aștept să mă văd și cu ceilalți comedianți. Aș vrea să mă văd cu toți și să-i văd cât de tare au ruginit.”

Fotografii: Costel Facebook/Club 99

Vezi și VIDEO: Viaţa bate vlogul - sez. 2, episodul 9: Diana C: de la temeri la 5Gang

FULLSCREEN
Costel, despre cum vom râde după pandemie: „Poate vor fi glume despre coronavirus”
  • /VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO