Cum arată azi Fabrice Morvan de la Milli Vanilli, trupa care n-a cântat, de fapt, niciodată

Cum arată azi Fabrice Morvan de la Milli Vanilli, trupa care n-a cântat, de fapt, niciodată
Așa arăta Fabrice Morvan în mai 2000. FOTO: Getty Images
Autor: Dan L. Brumar
Data publicarii: 18 Decembrie 2019
Data actualizare: 18 Decembrie 2019
La sfârșitul anilor ’80, doi puști cu visuri îndrăznește au dat lovitura în plan muzical după ce au întâlnit managerul potrivit. În timp s-a dovedit că impresariul lor genial le-a fost și gropar.

Fabrice Morvan, azi în vârstă de 53 de ani, este unul dintre cei doi componenți ai trupei Milli Vanilli. Alături de Rob Pilatus, Fab Morvan a format, pentru o scurtă prioadă, una dintre cele mai controversate trupe din lume.

Un scandal uriaș, izbucnit la sfârșitul anului 1990, avea să le afecteze amândurora cariera.

Însă, în aprilie 1998, proiectul Milli Vanilli este pus sub semnul întrebării după moartea subită a lui Rob Pilatus. Germanul a fost găsit decedat într-o cameră de hotel din Frankfurt, pe fondul consumului de alcool și din cauza unei supradoze de medicamente legale. Moartea sa a fost catalogată drept accidentală.

Milli Vanilli, o poveste cu un francez și-un neamț

Rob Pilatus și Fabrice Morvan s-au cunoscut în 1988 la Los Angeles și au simțit din prima clipă că trebuie să facă muzică împreună. După ce au lucrat la Munchen la câteva demo-uri, și-au luat numele de Milli Vanilli, un duo care avea de toate, mai puțin un manager.

Producătorul muzical Frank Farian a auzit de ei și i-a invitat la studioul său, la o probă. Sunau îngrozitor băieții, dar Farian a găsit o metodă să facă din acești puști europeni lipsiți de tehnică niște staruri. 

Citește și: Diana Rein, singura româncă din „Singur acasă”, face carieră peste Ocean: „Nu am uitat de unde vin”

Prima lor piesă sub tutela lui Farian, Girl You Know It’s True, a fost înregistrată în studio cu soliști de ajutor precum John Davis, Charles Shaw și Brad Howell. Imediat după lansare, piesa a devenit un hit și a fost purtată în turneu în Europa, împreună cu albumul de debut – All or Nothing.

Numai că băieții „nu știau să cânte”, așa că au făcut playback în toate turneele din Spania, Franța și Italia. 

Le-a sărit discul într-un show live

Primele semne că Milli Vanilli nu era ceea ce pretindea au apărut în iulie 1989, în timpul unei reprezentații „live” susținute la un parc de distracții din Connecticut, difuzată de MTV. În mijlocul piesei, caseta a sărit și a început să repete anumite porțiuni din cântec, punându-i pe cei doi într-o postură penibilă. Pilatus a fugit de pe scenă de rușine, deși spectatorii nu păreau prea deranjați de incindent.

După lansarea primului lor album în SUA, sub numele Girl You Know It’s True, a izbucnit cel mai mare scandal. Conținutul albumului a fost atribuit exclusiv lui Rob Pilatus și lui Fabrice Morvan, fără ca ceilalți soliști, care au interpretat mare parte din material, să fie pomeniți.

Acest lucru l-a scandalizat pe Charles Shaw, care a dezvăluit în presă că cei doi sunt impostori și că el a contribuit substanțial la realizarea albumului.

Puși în fața faptului împlinit, cei doi artiști au fost nevoiți să recunoască faptul că nu au cântat nicio piesă de pe albumul lor. Totodată au recunoscut că în turnee nu au făcut decât să dea din buze după negativul pieselor.

E adevărat: Milli Vanilli nu a cântat. Mă simt ca un țânțar strivit. Ultimii doi ani din viețile noastre au fost un coșmar total. A trebuit să mințim pe toată lumea”, dezvăluia Pilatus într-un interviu pentru Los Angeles Times publicat în noiembrie 1990.

Însă, spune artistul, de vină este managerul lor, Frank Farian, care nu le-a îngăduit să se exprime.  

În săptămâna care a urmat, Milli Vanilli a pierdut premiul Grammy pentru cel mai bun artist debutant, pe care îl câștigaseră la începutul anului. Trupa Milli Vanilli a intrat în istoria muzicii drept prima trupă care nu a cântat, de fapt, niciodată.

Divizarea trupei

Imediat după scandalul de presă, toți artiștii care au cântat în Milli Vanilli au părăsit compania celor doi „impostori” și au format propria trupă – The Real Milli Vanilli.

Singurul album al formației, care ar fi trebuit să fie al doilea album al trupei Milli Vanilli, s-a numit The Moment of Truth. Discul a fost lansat numai în Brazilia, Europa, Asia și Noua Zeelandă.

Componenții trupei desprinse din Milli Vanilli au fost Drad Howell, Icy Bro, Ray Horton, Gina Mohammed și John Davis.

Fabrice Morvan și John Davis (dreapta). FOTO: Getty Images

Azi, trupa mai trăiește prin numele lui Fab Morvan, care face duet cu John Davis sub titulatura Milli Vanilli Experience. Pe cei doi îi veți putea vedea la București de Revelion, fiindcă au fost invitați să cânte în Piața Constituției, în noaptea dintre ani.

Fotografii: Getty Images

Vezi și VIDEO: Românca Diana Rein dezvăluie cum a fost primul ei concert susținut în țara natală
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!