Cum strânge un jurnalist român bani pentru Australia: ”Calculul meu a fost destul de simplu”

Cum strânge un jurnalist român bani pentru Australia:  Calculul meu a fost destul de simplu
Sebastian Tomulescu, jurnalistul care și-a donat ziua de naștere
Data: 20 Ianuarie 2020
Peste un miliard de animale au pierit în incendiile care au făcut ravagii în Australia, iar Ministerul Mediului din această țară a publicat deja o listă a speciilor de animale și plante al căror habitat a fost distrus.

Imagini frisonante cu animale care au murit în flăcări sau, dimpotrivă, care au fost salvate în ultima clipă de oameni inimoși, au impresionat profund opinia publică. 

Citește și

Pe rețelele de socializare, au apărut campanii care strâng donații pentru adăposturile din Australia, iar jurnalistul Sebastian Tomulescu este unul dintre cei care și-au „donat” ziua de naștere pentru a contribui la protejarea și salvarea animăluțelor aflate în pericol. 

”Am văzut o mulțime de imagini sfâșietoare pe Facebook, la Știrile PRO TV, cu animale salvate sau, dimpotrivă, care nu au putut fi salvate. În plus, la vremea când am început campania, erau deja 500 milioane de animale moarte, iar între timp numărul lor a depășit un miliard. E enorm!

Am spus că pot încerca să fac ceva să le ajut. Am găsit acest adăpost de animale, am verificat dacă este o chestie serioasă, să văd dacă banii ajung unde trebuie - am văzut că este - și, dacă tot vine ziua mea, am zis că pot și eu să ajut”.

Sebastian și-a dat seama că nu este foarte ușor să strângi bani pentru o cauză nobilă. ”Mi-am dat seama că românii nu știu cum funcționează Facebook-ul. Am primit o grămadă de mesaje, mai mult sau mai puțin plăcute, inclusiv: „Ai rămas fără bani și vrei să te îmbogățești de pe urma noastră?”, ”Dacă ai fi făcut chestia asta până acum, te-aș fi crezut!”, ocazie cu care am cernut un pic lista de prieteni. Acum am mai puțin de 5000.”. 

Pentru a întreține această campanie, Sebastian a încercat să atragă atenția, în postările sale pe Facebook, în diferite moduri, ”de la servicii pe care le-aș putea oferi până la o glumiță”.

”Îmi vând superbul trup! Licitația începe acum!”

”Înțeleg că unora dintre voi "îmi vine sa vomit" dacă mai vedeți postări și cerșit pentru Australia. Și-mi pare rău. Pe bune, chiar îmi pare rău. Dar, mai rău îmi pare pentru UN MILIARD DE ANIMALE care au murit. Și de cel putin încă pe atât care, în momentul asta, au nevoie de ajutor. Au nevoie de APĂ. De hrană. Dacă și ție îți vine să vomiți, te rog, ignora aceasta postare. Mulțumesc”.

”Vrei să ai parte de o super partidă de SEX? Vând lumânări parfumate, pentru asta! Pret: 10 lei!”

”Plimb căței. 10 lei pe oră”.

”Spăl vase. Preț: 10 lei”.

”Dacă nu-mi dai 10 lei, îți trimit poze cu mine dezbrăcat, în privat! Și crede-mă: nu vrei să vezi asta!!!”

Calculul meu a fost destul de simplu. Din 5000 de prieteni, dacă ar dona 10 lei fiecare, eu spun că s-ar strânge niște bani frumoși. Nu s-a întâmplat asta. În lista de prieteni, am o grămadă de vedete și de artiști. Un singur artist a donat. Unul singur. Chestie care m-a mirat. Sunt convins că artiștii sunt atât de ocupați încât nu văd ce scriu eu pe Facebook. Poate o să vadă acum. Sunt convins că există artiști iubitori de animale care ar dori să participe la această campanie. 

Sebastian Tomulescu își dorește ca, până la ziua lui de naștere, să strângă cât mai mulți bani. „Nu trebuie să donezi 1000 de lei, 100 de lei, nici măcar 50 de lei... 10 lei (o jumătate de pachet de țigări) dacă dai se numește că ai făcut o faptă bună”. 

Dacă dorești să te alături campaniei lui Sebastian și să donezi o sumă de bani pentru adăpostul de animăluțe din Australia, click AICI

Vezi și: ALEX VELEA, scandal monstru cu ABI! Afla motivul adevarat din spatele conflictului! Trending Review cu Daragiu - Episodul 12

FULLSCREEN
Cum strânge un jurnalist din România bani pentru Australia
  • /VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies