De la story producer la PRO TV, la medic veterinar! Povestea doctorului de animale Ana-Maria Bădescu

De la story producer la PRO TV, la medic veterinar! Povestea doctorului de animale Ana-Maria Bădescu
Autor: Iulian Ioncea
Data publicarii: 23 Noiembrie 2021
Data actualizare: 23 Noiembrie 2021
Timp de foarte mulți ani, Ana-Maria Bădescu a făcut parte din marea familie PRO, lucrând alături de oameni minunați la „Vorbește Lumea”.

În paralel cu job-ul de story producer, tânăra noastră colegă a „îmbrățișat” și meseria de medic veterinar, pe care o practică și astăzi cu mare plăcere. După multe cugetări interioare, Ana-Maria Bădescu a decis să renunțe la una dintre pasiunile ei, jobul din TV, pentru a se dedica mai mult dorinței de a ajuta, de a salva și de a vindeca nu doar suflete, cât și trupurile animalelor mici și mari. Însă a păstrat legăturile destul de strânse și cu meseria de PR, jurnalist sau producător.

Astfel, după ce a luat decizia de a rămâne la job-ul de medic veterinar, Ana-Maria Bădescu a spus „Adio” meseriei de jurnalist de la „Vorbește Lumea”. Iar acum ne-a răspuns la câteva întrebări legate de cele două „vieți” pe care le are și le-a avut.

protv.ro: Cum te-ai decis să renunți la televiziune pentru meseria de medic veterinar?

Ana-Maria Bădescu: Am simțit că este momentul să mă dedic în primul rând animăluțelor. Decizia nu a fost luată ușor. De „microbul” televiziunii nu cred că o să scap vreodată, am crescut pe platourile de filmare și, în prezent, mai am colaborări în această zonă, însă menirea mea este de a ajuta la bunăstarea și salvarea necuvântătoarelor.

Așa că nu am făcut nimic altceva decât să urmez această cale și să las lucrurile să se așeze așa cum este cel mai bine. Sunt recunoscătoare pentru toată susținerea pe care am primit-o și o primesc în timpul acestei călătorii transformatoare.

Cât timp ai mers în paralel cu cele două activități?

M-am angajat în televiziune înainte să încep prima facultate, pe care am și absolvit-o, cea de Comunicare și Relații Publice. În ultimul an de studii simțeam că lipsește ceva, voiam o profesie cu ajutorul căreia să pot ajuta, să pot salva, să pot vindeca… Și m-am gândit să mă mai înscriu la o facultate. Fiind dintotdeauna iubitoare de orice ființă vie și plimbându-mă pe la Eroilor, am găsit ce căutam: Facultatea de Medicină Veterinară. Așa că, fără să mai stau pe gânduri, m-am înscris la această facultate din București. 

Pe toată perioada anilor de studiu am lucrat, totuși, în televiziune. Aveam colaborari part-time, alteori full-time. A fost o adevărată provocare, deloc ușoară, însă plină de satisfacții! În anii 4, 5 și 6 de medicină veterinară am lucrat la „Vorbește lumea”. Aici am avut toată înțelegerea colegilor mei, iar pe această cale țin să le mulțumesc! După licență, am rămas o perioadă doar cu televiziunea. 

Care dintre cele două meserii e marea ta iubire?

Ambele meserii îmi sunt dragi sufletului. Prima iubire este televiziunea, însă marea mea iubire este medicina veterinară! 

Dacă ai da timpul înapoi, ai schimba ceva la meseria ta?

Nu aș schimba nimic. Am avut nevoie de fiecare experiență, de fiecare lecție primită! A fost și este un drum foarte frumos, iar toate lucrurile învățate, toate experiențele îmi sunt de un real folos pe toate planurile. 

Televiziunea mi-a oferit șansa să cunosc o mulțime de oameni minunați, fie ei prezentatori TV, actori, cântăreți, sportivi, producători, regizori, PR, sunetiști, make-up artiști, scenariști, reporteri, indiferent de meserie, uniți și în dragostea necondiționată pentru animale.

De asemenea, am putut oferi celor de acasă o mulțime de sfaturi utile de la specialiști în domeniul veterinar: medici veterinari, crescători, stiliști de animale, dresori, salvatori de suflete, totul pentru ajutorul necuvântătoare. 

Pe cât de diferite par cele doua meserii, pasiuni ale mele, totuși s-au completat foarte frumos și bine. 

În prezent îmi doresc să fiu cât mai aproape de iubitorii de animale. Mă pot găsi pe Facebook sau pe pagina mea de Instagram: Dr. Ana-Maria Bădescu. #doctordeanimale

Vezi și: ShARE în bucate cu Alex Petricean - Antricot de vită cu salsa verde
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies