EXCLUSIV: Cel mai devastator incendiu din SUA ultimului secol, transformat într-o lecție de viață în "Rebuilding Paradise"

EXCLUSIV: Cel mai devastator incendiu din SUA ultimului secol, transformat într-o lecție de viață în  Rebuilding Paradise
Data publicarii: 13 Noiembrie 2020
Data actualizare: 13 Noiembrie 2020
Într-o perioadă în care toți învățăm să trăim altfel, povești de viață grele, pe care oamenii loviți s-au străduit să le transforme în lecții cu și despre putere umană, pot să schimbe lumea!

Pot da speranță, pot să ne amintească, celor care am uitat, cine suntem și ce forță avem! Povestea tragică a oamenilor din orășelul american Paradise, unde totul a ars într-o singură dimineață, e una dintre ele! Regizorul premiat la Oscar, Ron Howard, a spus-o cel mai frumos în documentarul Rebuilding Paradise, difuzat de National Geographic. 


Cum s-a transformat orașul Paradise în iad  - În dimineața zilei de 8 noiembrie 2018, un incendiu devastator a cuprins orașul pitoresc Paradise din California. Până să fie stins, ucisese 85 de persoane, dezrădăcinase 50.000 de locuitori și distrusese 95% din construcțiile din localitate. A fost cel mai sângeros incendiu în SUA în ultimii 100 de ani — și cel mai devastator în istoria Californiei.Efectele focului devastator denumit “Camp fire” s-au simțit  și la 200 de kilometri departare! Steve ‘Woody’ Culleton, ales primarul orașului de trei ori, își amintește cum i s-a schimbat viața la 74 de ani, în interviul exclusiv de mai jos.  În același interviu, Steve ‘Woody’ Culleton vorbește despre cum o tragedie poate deveni o lecție de viață care “îți deschide inima.”

Documentarul Rebuilding Paradise - Rebuilding Paradise, realizat de regizorul Ron Howard și în care apare și Steve ‘Woody’ Culleton, este o poveste emoționantă despre reziliență, despre umanitate și mai ales despre puterea de a depăși orice.  O comunitate răvășită de dezastru renaște și ne arată și nouă ce înseamnă adaptare, acceptare și mai ales reinventare și putere. 


Documentarul,  apreciat de critici ca având “o temporalitate specială ce rezonează cu prezentul,” a avut premiera în cadrul Sundance Film Festival în ianuarie 2020, o premieră mondială în spațiul virtual în 12 iulie, la care au participat peste 6.000 de persoane, urmată de lansarea fizică în cinematografe în 31 iulie în SUA, fiind difuzat în 125 de piețe din întreaga țară. Filmul a fost prezentat în seara de deschidere a IFI Documentary Film Festival în Irlanda în 21 septembrie înainte de a fi lansat în cinematografele din Marea Britanie în 25 septembrie. 


Mail on Sunday din Marea Britanie a afirmat, “Documentarul pus la punct cu meticulozitate de Ron Howard este cât se poate de actual și are o forță impresionantă”.

În România, deocumentarul de excepție poate fi văzut vineri, pe 13 noiembrie, la ora 22:00, pe National Geographic.


VEZI MAI MULTE FOTOGRAFII ÎN GALERIA FOTO DE MAI JOS

SURSA FOTO: NATIONAL GEOGRAPHIC

FULLSCREENVIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies