EXCLUSIV - Măruță: "Mă simt ca un pilot de Formula 1 care a rămas fără mașină! Dar, eu și echipa mea mergem înainte"

EXCLUSIV - Măruță:  Mă simt ca un pilot de Formula 1 care a rămas fără mașină! Dar, eu și echipa mea mergem înainte
Foto: Cătălin Măruță, în platoul emisiunii
Citeste mai mult despre: La Maruta, Catalin Maruta, editie speciala,
Data: 02 Aprilie 2020
De 12 ani, emisiunea La Măruță e live zi de zi și tot de 12 ani ne face pe noi să ne simțim mai vii, mai veseli, mai autentici. Tot zi de zi!  

Peste noapte însă, așa cum s-a schimbat o lume întreagă, s-a schimbat și lumea emisiunii “La Măruță”. De pe o zi pe alta, echipa a fost nevoită să găsească noi modalități de a merge înainte! Tot live, zi de zi! Mai ales în condițiile în care acum, mai mult ca oricând, avem nevoie să zâmbim și să ne amintim că #nefacembine. 
 
Am stat de vorbă cu Alina Tolontan, producătorul general al emisiunii și cu Cătălin Măruță, care au povestit în exclusivitate pentru protv.ro cum arată acum culisele emisiunii și cum se desfășoară totul. Iar dacă vreți și voi să transmiteți un mesaj echipei "La Măruță", aveți la dispoziție numărul 0751118558, unde puteți scrie pe Whatsapp! 

Cele mai mari schimbări 

Alina Tolontan, producător general

"Filmăm live zi de zi de 12 ani, iar acum filmăm live zi de zi in condiții speciale. Jumătate din echipă lucrează de acasă și cealaltă jumătate vine la serviciu, în PRO TV. Se lucrează în schimburi, câte două săptămâni în sediul PRO, câte două săptămâni de acasă. În acest fel ne străduim să reducem cât mai mult riscul de infectare cu coronavirus și să ținem emisia live pe toată durata pandemiei."

Cătălin Măruță

"S-a schimbat totul în jurul meu. Totul se stabiliește prin telefon și prin mail și pentru mine e foarte greu, eu sunt obișnuit să vorbesc direct cu oamenii, îmi place să interacționez cu ei, să intru în contact cu ei. Așa că e greu și ciudat, dar facem față."

POȚI VEDEA MAI MULTE FOTOGRAFII DIN EMISIUNE ÎN GALERIA FOTO DE MAI JOSDe ce se merge înainte în această perioadă?

Alina Tolontan, producător general

"Nevoia oamenilor de a avea puțină bucurie ne împinge înainte; să știi că dai bucurie și niște informații corecte, e un sentiment unic în condițiile de față. Nu vreau să fim percepuți ca salvatori, nu ne erijăm în asta, eroii sunt alții în acest context, dar noi facem treaba noastră și aducem contribuția noastră să #nefacembine. "

Cătălin Măruță

"La numărul de whatsapp pus la dispoziție primim mii de mesaje zilnic. Sunt impresionante, mă impresionează oamenii care ne scriu că stau departe de cei dragi, că unii se simt neputincioși că nu pot ajuta; mă simt eu însumi uneori așa, că nu pot face mai mult pentru cei aflați în nevoie. Nu e ușor. Dar mă bucură că oamenii se bucură să ne vadă."  
CUM se merge mai departe?

Cătălin Măruță

"E greu pentru noi, cum e greu pentru absolut toata lumea, pentru că aceasta e perioada și trebuie să ne asumăm ce se întâmplă și ce trăim și simțim. Dar mergem înainte. Altfel, dar mergem înainte."

Alina Tolontan, producător general:

 “Oamenii din echipă reacționeaza foarte bine, e așa o atmosferă ca și cum am lupta pentru o cauză. Chiar vrem să aducem bucurie, asta e intenția principală, de asta ne și intitulăm “pauza mare din izolare.” Îți dai seama că temeri are fiecare din echipă, mai mari, mai mici, dar chiar ne dă curaj dorința de a face ceva bun în vremurile astea. “

“Din alt punct de vedere, în ceea ce privește workflow-ul (fluxul muncii) și modul în care se desfășoară activitatea noastră, e o atmosferă ciudată. Foarte ciudată, pentru noi. Nu suntem obișnuiți. Chiar facem ceva cu totul nou, ne-am trezit într-o zi că facem altă emisiune, cu totul altă emisiune, în cu totul alte condiții, dar e frumos să construiești.”

Ce e cel mai greu și ce ajută în această perioadă? 

Cătălin Măruță

"Exact asta e greu, faptul că stăm și noi izolați, cât mai izolați. Chiar dacă venim la muncă, interacționăm cât mai puțin. Eu, de exemplu, interacționez doar cu trei oameni de la platou. Atât. Imi e dor de invitați, îmi e dor de ședințe de sumar, de tot!"

"Dacă îmi e teamă? Îmi e teamă pentru familie, îmi e teamă pentru ce se poate întâmpla cu oamenii dragi! Eu sunt OK pentru mine, dar teama sau mai bine zis grija pentru cei dragi rămâne."

"Da, vorbesc mult în emisiune, mai mult ca niciodată! Dar asta e cel mai ușor. Contează experiența de radio, simt că mă folosesc de asta. "

Alina Tolontan, producător general:

“Dacă mi-ar fi zis cineva acum două luni să facem emisia fără invitați, aș fi zis, poftim? Cum adică? Dar uite că suntem în situația asta și mergem înainte și avem feebdback foarte bun și suntem primii ca audiență pe tronsonul nostru. Iar asta ne bucură. Cel mai greu e că trebuie sa te adaptezi de la oră la oră, vin atâtea informații noi.”

“Avem un număr de whatsapp pus la dispoziția oamenilor, 0751118558,  și ne scriu români de peste tot.  Măruță e foarte iubit în comunitățile din afară, iar acum reprezintă o speranță pentru ei; faptul că face haz de necaz și face asta frumos, fără aroganță sau fără a cădea în ridicol, asta îi ajută pe mulți. Primim în fiecare zi câte 4000-5000 de mesaje de la oameni. E incredibil și energia e foarte frumoasă!”#Nefacembine! Important e să mergem înainte

Alina Tolontan, producător general:

"Nici nu mai stim ce suntem , emisiune de radio, de TV , emisie online. S-a schimbat tot modul de lucru. Gândește-te că trăiam cu mii de invitați, veneau uneori zeci de oameni la platou, la machiaj, mai ales când aveam ansambluri sau trupe mari, iar acum nu e nimeni. Peste noapte, ne-am trezit ca într-o peșteră, cu Măruță care vorbea uneori singur în platou. Se descurcă însă excelent, se vede experiența lui de radio și asta ne ajută pe toți."

“Cătălin e izolat de echipă, pentru a-l proteja cât mai mult. Interacționează cu Radu Ciucă, editorul de montaj care acum ține și evidența mesajelor de la public. Cu Greta, regizorul de platou și cu Plantă, sunetistul nostru, pe care îl vedeți și în platou. Și noi ceilalți păstrăm distanța și interacționăm cât mai puțin, în așa fel încât să ne facem și treaba, dar să fim cât mai în siguranță.”

Cătălin Măruță

"Cum spuneam, îmi e greu fără invitați, mă simt ca un pilot de Formula 1 care a rămas fără mașină și merge înainte cu ce poate. Cu bicicleta, cu trotineta, cu ce găsește! Importat e însă să înaintezi!” 


PE PRO TV PLUS PUTEȚI VEDEA ONLINE  EMISIUNEA LA MĂRUȚĂ:


FOTO: LA MĂRUȚĂ

FULLSCREENVIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies