Experimentul Piatra Neamț – un reportaj de Paul Angelescu, duminică, la România, te iubesc!

Experimentul Piatra Neamț ndash; un reportaj de Paul Angelescu, duminică, la România, te iubesc!
Citeste mai mult despre: Romania te iubesc!, exclusiv, reportaj,
Autor: Diana Oprea
Data publicarii: 02 Aprilie 2021
Data actualizare: 02 Aprilie 2021
14 noimebrie 2020 a fost ziua care a marcat una dintre cele mai mari tragedii ale sistemului de sănătate. Incendiul care a izbucnit în secția de ATI COVID – 19 a Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț a dus la moartea unor pacienți care se luptau, pe patul de spital, să supraviețuiască. Despre Experimentul Piatra Neamț aflăm mai multe duminică, de la 18:00, într-o nouă anchetă România, te iubesc!.

„A doua zi după incendiul din secția ATI de la Neamț am văzut o poză cu salonul  în care s-au sfârșit 8 pacienți.Totul negru, totul ars. Un loc unde bolnavii s-au dus să-și găsească salvarea și au primit moarte în chinuri groaznice. Măștile de oxigen le-au ars pe fețe, cearceafurile le-au topit trupurile, fumul negru le-a intrat în plămâni și a luat locul ultimei lor guri de aer. Mi-a rămas această imagine în minte. S-a întâmplat la ATI, unde ar fi trebuit să fie cele mai performante aparate, circuite și protocoale. Proceduri și verificări care să prevină astfel de tragedii. Problemele de la Neamț se regăsesc, sub diverse forme, în mai toate spitalele mari din România. Vorbim de politizarea conducerii, manageri schimbați des, contracte dubioase și improvizații”, a spus Paul Angelescu.

O instituție unde s-au schimbat 13 manageri în ultimii doi ani, unde există secții care funcționează fără avize și mijloace de protecție la incendiu, iar majoritatea etajelor sunt fără detectoare de fum sau alarme de incendiu. Unde au ajuns investițiile de zeci de milioane de euro? Vom afla duminică, de la 18:00, la România, te iubesc!.

Paul Angelescu și Cristian Leonte vor dezbate subiectul pe larg în podcastul România, știi bine, marți, de la 11:00, pe pagina ȘtirileProTV.

Vezi și: România, te iubesc! - 28 Martie 2021


 
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies