Interviu EXCLUSIV: Alduts Sherdley, artista noii generații: „Simt că am o misiune”

Interviu EXCLUSIV: Alduts Sherdley, artista noii generații: Simt că am o misiune
Citeste mai mult despre: Alduts Sherdley, exclusiv,
Autor: Lorena Martin
Data publicarii: 25 Ianuarie 2023
Data actualizare: 25 Ianuarie 2023
Alduts Sherdley (Aldulescu Andreea Marta) este unul dintre cei mai noi artiști din peisajul muzicii urbane românești. Neo Soul și R&B sunt doar câteva dintre genurile muzicale pe care artista le abordează încă de când a început să lanseze muzică independentă în 2018. După câteva lansări, Alduts a devenit din ce în ce mai apreciată în mediul online, lansarea sa din 2021 – „Swipe Right" – reușind să intre în topul Spotify Viral România. 

1. În trecut ai menționat faptul că numele tău de scenă provine dintr-o derivare a numelui de familie și un personaj dintr-o carte pe care o citeai atunci când erai mică. Ce caracteristici ale personajului respectiv te-au impresionat atât de mult?

Personajul în sine era un doctor ce se ocupa cu lucruri supranaturale, vrăji, tot felul de poțiuni. Mereu am fost atrasă de zonele unde pot găsi un element mistic sau mitic.

2. Știm că te-ai remarcat în cadrul unui concurs de muzică și suntem curioși dacă te-ai mai implica in astfel de proiecte. Dacă da, numește câteva opțiuni pentru care ai opta.

Mi-ar plăcea să fac parte iar dintr-un concurs de genul acesta. Cumva aș vrea să o fac pentru vibe, dar și pentru a acumula lecții despre muzică sau despre relațiile interumane dintre artiștii puși sub presiune și cu același țel la final de zi, acela fiind câștigul. Este ceva deosebit.

3. Cum ți-ai descoperit pasiunea pentru muzică? Există artiști care te-au influențat in mod direct?

Când eram în liceu, mergeam la concertele rap ale unor artiști ce îmi erau și prieteni. Eram fascinată până peste cap de tot ceea ce se întâmpla în scena hip hop, cu toate elementele sale, și mi-am promis că voi face în așa fel încât să ajung și eu pe o una. Pot spune că am fost influențată în mod direct de către artiștii din scena românească a rapului underground.

4. Cine te-a susținut în drumul tău spre succes?

Abia după ce am fost susținută total de către omul ale cărui păreri contează cel mai mult, acela fiind chiar eu însumi, am oferit celor din jurul meu libertatea de a mă susține total, de la familie până la prieteni, vecini, profesori etc. Le mulțumesc tuturor și îi port în suflet de fiecare dată când pun câte o cărămidă nouă în jurnalul meu.

5. Imaginea ta este cea care atrage atenția cu fiecare apariție. Cum te-ai gândit sa optezi pentru acest stil vestimentar inedit?

Mi-au plăcut mereu obiectele speciale, hainele voluminoase sau combinate anormal față de tot ceea ce este considerat a fi “o ținută normală”, accesoriile masive, culorile vibrante, absolut tot ceea ce are personalitate. Nu vă pot găsi un răspuns neapărat la această întrebare deoarece stilul vestimentar îmi vine natural și pentru mine nu este inedit pe cât este ceva la ordinea zilei. Consider că ar trebui să purtăm toți ceea ce simțim că ne place fără a ne gândi la ce vor spune alții.

6. Care a fost reacția celor apropiați în momentul în care ți-au urmărit schimbarea atât vestimentară, cât și cea profesională?

Ai mei nu au avut nici cea mai mică reacție în legătură cu nimic din ceea ce fac și nu este toxic pentru mine. Așa am fost de mic copil și sunt obișnuiți cu mine având brusc câte un episod haotic, excentric, spontan și așa mai departe.


7. Ce s-a schimbat în viața personală de când ai devenit foarte cunoscută?

Nu prea multe deoarece încă nu sunt “foarte cunoscută”. Mi se pare că totul este la fel dar cu mai puțin timp liber deoarece mereu sunt în sesiuni sau mă ocup de alte lucruri tot music related. Încerc să lucrez cât mai mult pentru țelul meu și să ofer calitate oamenilor ce mă ascultă. Din când în când sunt oprită în diferite locuri și complimentată pentru piesele mele; mi se pare cel mai dulce lucru posibil și îi iubesc pe toți cei care mă susțin onest.

8. În opinia ta, care este cel mai bun artist complet al muzicii trap/underground? (voce, atitudine, prezență scenică, talent în scris.)

Aș vrea să nu mă mai rezum la un singur artist și să vă spun onest că toți cei de la Seek Music mi se par monștrii, speciali și cu un potențial masiv de a rupe orice scenă la orice oră!

9. Cu ce artist de la noi din țară ti-ai dori sa colaborezi si de ce?

Aș vrea să lucrez la o piesă cu Irina Rimes. Mă gândesc că putem rezona în anumite subiecte și simt că vibrația dintre noi două ar putea fi destul de puternică încât să ajungem la un produs interesant și unic împreună.

10. Cu ce artist internațional ti-ai dori sa colaborezi si de ce?

Aș visa la Princess Nokia. Este atât de versatilă și mi se pare legendar acest lucru. A abordat de la indie la rock, rap, pop etc. și de asemenea are un stil vestimentar total unic și diferit de fiecare dată. Mă regăsesc mult în ea și îmi oferă încrederea necesară de care am nevoie pentru proiectul meu în România.

11. Ce planuri profesionale ai pentru anul 2023?

Vreau să fiu dedicată muzicii și să rămân focusată. Simt că am o misiune, aceea fiind dorința mea de a aduce ceva nou industriei și trebuie să reușesc acest lucru. De asemenea, lucrez la albumul meu de debut.

12. Poți să le transmiți un mesaj cititorilor PRO TV?

Vă mulțumesc pentru tot timpul acordat, vă îmbrățișez pe toți și vă aștept cu brațele deschise în universul meu muzical.
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!