Interviu exclusiv cu producătorii La Măruță: "Cea mai mare provocare e să ai haz 13 ani, zi de zi!"

Interviu exclusiv cu producătorii La Măruță: Cea mai mare provocare e să ai haz 13 ani, zi de zi!
Data publicarii: 21 Octombrie 2020
Data actualizare: 21 Octombrie 2020
La Măruță e o poveste cu noroc care împlinește pe 22 octombrie 13 ani!
Ca orice poveste, are o mulțime de personaje importante: unele apar pe ecran, iar altele nu se arată aproape niciodată, dar, culmea, sunt oameni cheie. În povestea La Măruță, acești oameni sunt producătorii emisiunii.

Alina Tolontan, producător general și Diana Nițu, producător executiv, ne-au povestit cum e să fii nu doar mâna dreaptă a lui Măruță - ci, într-un fel, ochii și urechile prezentatorului. Adică să fii tu norocul lui Măruță! 

Dați-mi un exemplu de un moment în care puteți spune că ați avut, la modul serios, noroc, în legătură cu o emisiune?

ALINA TOLONTAN, PRODUCĂTOR GENERAL

Când s-a ridicat bariera de la Buftea în timp util să ajungă Măruță la live. Dincolo de glumă, primii 6 ani ai emisiunii au fost la studiourile Mediapro din Buftea și cu toții făceam naveta din Pache Protopopescu, iar drumul era o aventură. De coșmar. Dus-întors făceam cam până la Constanța.

DIANA NIȚU, PRODUCĂTOR EXECUTIV

Cred că fiecare emisiune e un noroc. Orice emisie live are nevoie de puțIn noroc ca să poată ieși bine cu adevărat. Ce-i drept, fără o echipă extrem de bine pregătită și implicată, nu poți să ieși cu bine din situațiile limită oricât de mult noroc ai avea.Dar un exemplu în care chiar ați avut ghinion și două ceasuri rele (cât durează emisia) îmi puteți da?

DIANA NIȚU, PRODUCĂTOR EXECUTIV

Ghinion ai atunci când se întâmplă să nu ajungă un invitat la timp și e nevoie să suceșți tot desfășurătorul și evident „ne-a lovit” și pe noi asta. Dar până la urmă, acesta e un farmec al sentimentului de „live” într-o emisie.

Ghinion a avut Cătălin într-o emisie la final când unul dintre oamenii din spatele camerelor a desfăcut un tub cu confetti și capacul tubului a sărit fix în fruntea lui. A fost dureros...

Care e cea mai mare provocare în calitate de producător “La Măruță”?

ALINA TOLONTAN, PRODUCĂTOR GENERAL

Să ai haz zilnic! (râde)

DIANA NIȚU, PRODUCĂTOR EXECUTIV

Provocările apar zilnic și tocmai ăsta este motivul pentru care televiziunea este ca un microb de care nu vrei să scapi dacă îți iubeșți cu adevărat meseria. Mă consider un om norocos pentru că fac ceea ce îmi place și o fac cu cel mai mare drag din lume.

Să rezișți 13 ani pe piața de televiziune cu o emisune live, zi de zi, e foarte dificil! Are vreo treabă norocul cu asta, puteți spune că ați avut noroc că s-a ajuns așa departe, sau e vorba despre altceva?

ALINA TOLONTAN, PRODUCĂTOR GENERAL

Întrebarea asta îmi amintește de școală când reușeam iau o notă mare și imediat profesorul îmi tăia elanul și îmi reamintea că talentul este 10% inspirație și 90% transpirație. Adică: “dă-i cu munca în continuare!”. Adevărul este că este un drum extrem de lung, ani trăiți ca în roller-coaster, muncă multă și, da, și noroc. Noroc cu oamenii cu care am lucrat în echipă în toți anii ăștia. Le sunt recunoscătoare tuturor celor care sunt și au fost parte din echipă și care acum lucrează în alte proiecte. Și lui Măruță îi sunt recunoscătoare pentru energia lui și pentru inspirație, zi de zi, an de an.

DIANA NIȚU, PRODUCĂTOR EXECUTIV

Cred că e vorba de multă muncă, de multă intuiție, de multă iubire și nu în ultimul rând de perseverență. E vorba de a nu renunța, de a putea să te reinventezi în fiecare zi, de a-ți iubi echipa și a crede în oamenii cu care colaborezi, și da...nu în ultimul rând...poate că este vorba și de puțin noroc.

Sunt la modă exercițiie de recunoștință, să scrii la sfârșitul zilei 3 lucuri pentru care eșți recunoscător în acea zi! Eu vă propun un exercițiu de noroc: dați-mi 3 invitați sau 3 subiecte pe care NOROC că le-ați/i-ați avut în emisiune și spuneți-mi și de ce?

DIANA NIȚU, PRODUCĂTOR EXECUTIV

Implicarea în subiectele noastre este mereu una foarte mare, ar fi cumva nedrept să numesc acum doar 3 dintre subiectele pe care le-am făcut la emisie. Toți invitații sunt speciali pentru noi, credem în tot ceea ce prezentăm telespectatorilor și probabil asta este și motivul pentru care suntem pe piață de atât timp.

La o prima trecere în revistă prin cele mai recente amintiri, aș putea să spun că dacă nu era această emisiune, poate nu ajungeam să aflu povestea de viață absolut fascinantă a lui Tibi Useriu, poate că n-aș fi aflat ce simț al umorului are Andrei Aradits și cu siguranță că n-aș fi aflat atâtea lucruri despre tradițiile românești. 

O urare norocoasă pentru telespectatorii “La Măruță” aveți?

ALINA TOLONTAN, PRODUCĂTOR GENERAL

Le mulțumim oamenilor că suntem împreună de atâta timp.

DIANA NIȚU, PRODUCĂTOR EXECUTIV

Să învățăm cu toții să ne bucurăm de lucrurile mici din viețile noastre, să învățăm să zambim mereu copiilor noștri și să-i învățăm ce înseamnă calitatea lucrului bine făcut în orice domeniu. Să învățăm să nu mai fim superficiali.

13 ANI DE LA MĂRUȚĂ, CU INVITAȚI UNUL ȘI UNUL- PE PRO TV PLUS:FOTO: ARHIVĂ PERSONALĂ
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies