INTERVIU Oana Tache, de la Abracadabra, MTV și PRO TV la statutul de cea mai cool viitoare mămică din show-biz

INTERVIU Oana Tache, de la Abracadabra, MTV și PRO TV la statutul de cea mai cool viitoare mămică din show-biz
Citeste mai mult despre: Oana Tache, interviu, mamica,
Autor: Ionela Lupu
Data publicarii: 07 Mai 2020
Data actualizare: 07 Mai 2020
Cu o activitate de peste 25 de ani în media românească, vedeta care s-a lansat la 5 ani în televiziune, la Abracadabra, și la 9 ani în presa scrisă are la activ peste 50 de proiecte TV și 450 de interviuri cu artiști internaționali de top. A fost singura reprezentantă a României la 8 ediții MTV EMA și voice over pentru trei posturi radio și TV. 

De 12 ani este content creator în online, a lucrat pentru peste 30 de branduri internaționale, este fondator și owner al casei de producție de content exclusiv digital Medialike (www.medialike.ro) și al site-ului www.suntmandra.ro, iar acum, în 2020, Oana Tache se pregătește pentru două premiere: cel mai important rol, acela de mămică și lansarea unui nou proiect online care se va numi „Lumea lu’ Tache”. 

 1.      Cu siguranță, perioada pe care o traversăm e una pe care n-o vom uita prea curând. Te gândești cum îi vei povesți peste ani fiului tău despre aceste vremuri? Ce crezi că-i vei spune, în primul rând?

Știți cum e, copiilor e bine să le spui povești.  Ori le citești, ori le inventezi special pentru ei. Cu experiența mea într-ale poveștilor de succes care au prins viață în televiziune (de la Abracadabra, la MTV, la Vocea României, Românii Au Talent etc), m-am gândit deja la o variantă nuanțată a realității actuale pe care să i-o prezint lui bebe când mă va întreba despre venirea lui pe lume. Nu va fi despre barză, va fi povestea lui, a băiețelului care a făcut timpul să stea în loc. Așa că „Motor! Acțiune!” pentru block buster-ul în care deja joacă super eroul care a oprit pentru o vreme o lume mult prea grăbită și mult prea pierdută în alte povești, mai mult sau mai puțin esențiale.  Un prieten drag din ProTV mi-a spus că fiul meu face parte din categoria copiilor speranță, promisiunea unei noi lumi după încetarea pandemiei și cred că este cel mai frumos compliment primit până acum.

2.     Cum te afectează pe tine, ca viitoare mămică, această perioadă în care riscurile de îmbolnăvire sunt mai mari decât de obicei?

Nu cred că există sector de activitate care să nu fie afectat, așa cum și la nivel individual fiecare dintre noi trebuie să fie mult mai responsabil și să își ia toate măsurile de siguranță pe toate planurile. Din punct de vedere al sănătății, sunt mult mai atentă în perioada asta. Nu ies decât dacă e absolut necesar, sunt mereu „blindată” cu mască, vizieră, mănuși, spirt, dezinfectant etc. Din punct de vedere economic, noile măsuri mi-au restricționat stilul de viață, plecările în afara țării, dar pe de altă parte nu știu cum se face, dar am mai multă energie ca oricând și lucrez la proiecte noi.  E o perioadă bună pentru creatorii de conținut, pentru antreprenorii care reușesc să intuiască trend-uri viitoare. Mă păstrez optimistă, știu că vom reuși să #nefacembine și iau fiecare zi ca pe o nouă provocare, atât în ceea ce privește sarcina, cât și celelalte aspecte ale vieții.  

3.      Care sunt temerile tale?

O dată ce ai lucrat în media românească peste 25 de ani la foc continuu, ai făcut față tuturor provocărilor în radio, tv, presă scrisă, online, nu te mai temi de nimic.  Am crescut în TV de la 5 ani. Toată viața mea este de fapt, un reality show pe care l-ați urmărit în direct și exclusivitate, un serial în care am crescut ca profesionist, care m-a transformat din punct de vedere creativ, care m-a învățat că nu există „nu pot” și care m-a răsplătit cu cea mai frumoasă experiență de viață.  Sunt atât de recunoscătoare pentru tot ce am acumulat în toți anii de LIVE la TV și online, sunt mulțumită de toate realizările mele și atât de fericită cu toți prietenii adevărați pe care mi i-am făcut în toți acești ani, așa că nu mă tem de noul „rol”, acela de viitoare mamă. Ba chiar abia aștept să ducem serialul mai departe, împreună!

4.      Dar bucuriile tale în această perioadă?

Mă bucur să văd solidaritatea românilor care s-au implicat din prima clipă pentru a ajuta sistemele cu carențe din România. M-am bucurat să văd că nu suntem atât de înapoiați când vine vorba de luarea unor decizii de criză și totodată respectarea acestor decizii. Mă bucură fiecare inițiativă care luptă să schimbe viitorul în bine. Am devenit mult mai conștientă și mai implicată în zona socială în ultimii ani și lupt și eu pentru informare, responsabilizare și implicare cu toate tool-urile pe care le am la dispoziție. Cred că oamenii de media au și această responsabilitate și trebuie să își folosească vocea. Să ia atitudine și să se implice. De aici și proiectele mele din ultimul timp cu Parlamentul European, proiecte care continuă pentru că mi-am asumat un rol activ de această dată, iar noul statut de viitor părinte mă motivează și mai tare.

5.      Cum te simți? Cum a fost sarcina ta până acum?

Fac parte din categoria norocoaselor. Am o sarcina ușoară care nu m-a împiedicat să fac nimic din ceea ce mi-am propus până acum. Mă simt mai echilibrată ca oricând și abia aștept venirea pe lume a lui bebe. I-am pregătit deja câteva surprize create special pentru el, despre care o să vă povestesc curând.  Mă distrez cu fiecare bătaie din picioare a micuțului. La cât de multă energie are, sigur mă va moșteni cu pasiunea pentru muzică și la cât de mult „dansează” încă de acum, cu siguranță va fi fan festivaluri și muzică LIVE.  Mă bucur că petrec mult timp cu soțul meu cu acest „work from home mode” și, totodată, că e o perioada în care mă simt mai inspirată ca oricând. Sunt gata să dau drumul unor proiecte noi, atât pe www.oanatache.ro, cât și pe canalul meu de YouTube unde va apărea curând seria „Lumea lu’ Tache”. 

6.      E ceva ce ai mâncat mai mult decât de obicei, ceva de care ți-a fost poftă?

Pentru mine, partea asta cu poftele a rămas la nivel de mit. Am avut un meniu cât mai variat, au fost zile în care bebe a cerut mai multe lactate sau legume sau carne, dar nu mi s-a întâmplat să îmi trimit soțul la 5 dimineața după nu știu ce grozăvie. De altfel, în perioada pandemiei nici nu ar fi avut cum să iasă noaptea din casă. 

7.      Cum te-ai adaptat acestei situații, având în vedere că trebuie să stai izolată, atât de mult timp în casă? Ce faci mai exact?

E greu... E greu când ești izolat și privat de mai toate lucrurile cu care erai obișnuit. Sunt un om foarte dinamic, care nu a stat locului atât de mult timp niciodată. Numai în ultimii 2 ani am fost plecată de acasă în afară sau în țară la fiecare 3 săptămâni cu proiectele mele online sau alături de clienții care fac parte din portofoliul companiei noastre de producție de content digital, MediaLIKE. Îmi lipsește comunicarea directă cu oamenii... Pe de altă parte, perioada asta ne-a apropiat mai mult ca cuplu. Și mă bucur că avem mult mai mult timp să visam și să facem planuri pentru bebe.

 8.      Ce-ți lipsește cel mai mult în această perioadă?

Muzică LIVE, întâlnirile cu prietenii și familia, libertatea de mișcare. Sunt sigură că nimic nu va mai fi la fel. Așa cum sunt sigură că ține de fiecare dintre noi să contribuim la resetarea în sens pozitiv a tot ceea ce marchează prezentul și vizează viitorul nostru.

9.      V-ați hotărât asupra numelui? Cum îl va chema? Cum ați ales numele?

Ne-am hotărât la două nume foarte frumoase. Și eu și Filip am ales câte unul. Tot ce pot spune acum e că bebe va fi tare ca piatra, cu picioarele pe pământ dar și cu capul în nori.  Rațional, dar și creativ. Exact ca părinții lui 


10. Cum stați cu pregătirile? Ați aranjat deja camera copilului?

Momentan, camera lui este în continuare studioul meu de acasă. Îi vom personaliza camera în cel mai scurt timp, dar probabil va fi înconjurat de reflectoare, de camere video și microfoane din prima clipă, iar dacă va alege să îmi calce pe urme, nu pot decât să mă bucur.  Cu siguranță în câțiva ani voi avea eu multe de învățat de la el pe parte de trend-uri și tehnologie și sunt convinsă că vom face o echipă perfectă din primul moment. E cea mai frumoasă perioadă din viața mea și e mai presus de orice experiență pe care am trăit-o vreodată. Mă bucur mult că îmi sunteți alături și că va bucurați cu mine de vestea conform căreia Oana Tache de la Abracadabra, de la MTV, ProFM sau ProTV a crescut și trece în această nouă etapă.
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!