Interviu Oana Tache despre cel mai nou proiect al ei și primele sărbători în trei

Interviu Oana Tache despre cel mai nou proiect al ei și primele sărbători în trei
Oana Tache și soțul ei, Filip Onescu, au un băiețel
Autor: Dan L. Brumar
Data publicarii: 21 Decembrie 2020
Data actualizare: 21 Decembrie 2020
A apărut prima oară pe micul ecran când avea 5 ani! De la Abracadabra la Școala Vedetelor, de la DanceFM la ProFM, de la MTV la ProTV, de la Digital Host la statutul de singurul influencer invitat în Parlamentul European, Oana Tache (33 de ani) a crescut practic sub ochii telespectatorilor. 

Astăzi, copilul rebel s-a metamorfozat și vorbește despre primul Crăciun cu bebelușul ei de numai 4 luni  #rockstarkid Petru Lucas, dar și despre cel mai nou proiect multimedia al ei: Lumea lu’ Tache! 

Oana, anul 2020 a fost unul special pentru tine. Acum, la încheierea lui, dacă este să faci un bilanț care sunt cele mai importante momente despre care îi vei povesti fiului tău când va crește?

„Dacă acum un an aflam cu emoții maxime că voi fi mămică, acum pot să spun că sunt cea mai fericită mămică. Fiecare zi e altfel, e bucurie! Sunt ca la 20 de ani când mă aventuram să descopăr lumea, numai că acum am 2 parteneri de distracție pe măsură: pe soțul meu, Filip și noul membru al familiei, #rockstarkid Petru Lucas. În fiecare zi, descopăr lumea lui Petru Lucas și redescopăr Lumea lu’ Tache

Când va mai crește îi voi povesti că a coborât pe coada unui curcubeu colorat ca cele care ne-au făcut zilele mai frumoase anul ăsta. Că 2020 e anul care mi l-a adus pe el, băiețelul care a oprit lumea în loc. Că anul ăsta întreaga lume s-a schimbat pentru ca el și alți copii din generația alpha să restarteze planeta și să ne dea tuturor un alt sens. 

Că nu degeaba a fost conceput în Țara Soarelui Răsare pentru că m-a făcut să prind mai multe răsărituri decât am văzut vreodată. Că nu am mai avut nevoie de concerte și muzică LIVE o vreme, pentru că muzica inimii lui m-a făcut să dansez non-stop. Că m-a învățat că uneori e bine să mai și stai locului ca să poți merge mai departe!” 

Spuneai că luna decembrie aduce câteva noutăți pentru tine și o premieră profesională. Despre ce este vorba?

„Lansăm Lumea lu’ Tache! Am început să produc content exclusiv digital acum 5 ani, portofoliul personal numără peste 250 de proiecte online pentru brand-uri locale și internaționale, iar acum a venit momentul să lansez propriul proiect multimedia. În print, video și podcast. Pe canalele mele de YouTube, Spotify și pe www.oanatache.ro, dar și pe Facebook și Instagram. 

Vorbim, practic, de o serie de interviuri care îi provoacă pe interlocutorii mei să vorbească deschis și pe care le realizez împreună cu colegii de la Mindopoly. E nevoie de oameni care să spună lucrurilor pe nume, e nevoie de oameni care să îndrăznească să iasă din bulă.”

De unde a plecat ideea acestui proiect?

„Lumea lu’ Tache a apărut, ca idee, acum 2 ani. Inițial în print, ca o rubrică permanentă în revistele de pe piață, iar acum se transformă într-un adevărat proiect multimedia. Sunt aceeași Oana curioasă și workaholică care abia așteaptă să afle prima lucruri despre care lumea nu vorbește în general. 

De exemplu, artiștii au ajuns să fie mai des întrebați de viața personală și mult prea puțin despre procesul creativ sau despre mesajele pe care vor să le transmită. Aici intervin eu. Eu cred că e nevoie de mai mult „positive content”, de conținut care să deschidă minți, să inspire și să te facă să rămâi cu ceva.”

Ce urmărești în această serie de interviuri și care este punctul de interes?

Sunt mai multe puncte de interes. 

  • Muzica - După un 2020 în care am stat la distanță unii de ceilalți și în care a lipsit zona festivalurilor, concertelor LIVE, Lumea lu` Tache îi aduce mai aproape pe artiștii cărora le ducem dorul. Primul meu interviu este cu Marius Moga și vă invit să îl urmăriți pe canalul meu de YouTube
  • Zona socială,  cu comunitățile aferente – fie că vorbim despre oameni implicați în proiecte cu puternic impact educațional și civic, ecologie, gender equality, lgbtqia+,  lifestyle și digital.
  • Și de ce nu, chiar și politică.

Lumea lu’ Tache e despre și pentru toți cei care s-au săturat de exemplele negative care ne sunt prezentate zilnic în media și 100% orientată către cei care au îndrăznit, și-au urmat visurile și au schimbat ceva pe plan local și internațional. Lumea lu` Tache îți bagă în cap că odată schimbată perspectiva, lumea devine un mediu în care poți evolua și crește la modul real. Și singurul criteriu e să IEȘI DIN BULĂ!” 

Cine se mai află pe lista ta viitoare? De ce?

„Lista e lungă și cu siguranță va fi și mai lungă. Lumea lu` Tache are ca punct de plecare zona muzicală, dar în același timp vom sta de vorbă și cu artiști din alte sfere, persoane publice, vedete, oameni implicați în proiecte cu puternic impact educațional și civic. Invitații sunt atât locali, cât și internaționali.”   

Este și primul Crăciun, de fapt primele sărbători, în trei. Ce pregătiri ați făcut până acum?

„M-am grăbit să fac bradul la începutul lunii decembrie. Cred că, în subconștient abia aștept să treacă 2020 ca să ne revenim un pic la ceea ce era până acum viața noastră normală. Evident că și normalul va fi altfel în viitorul apropiat și îndepărtat. 2020 a fost un exemplu despre cum și cât de repede se pot schimba lucrurile, iar noi trebuie să ne adaptăm și să ținem pasul.” 

Ce tradiții vă doriți să respectați de acum încolo pentru Petru?

„O să vină Moș Crăciun în fiecare an până când va fi suficient de mare încât să înțeleagă că Moș Crăciun e o poveste frumoasă care stimulează imaginația. Nu suntem genul care să ținem la povestea cu barza sau alte povești populare care alterează realitatea. Credem că #rockstarkid #PetruLucas face parte dintr-o generație mult mai pragmatică, cu foarte mult acces la informație așa că suntem convinși că nu vor ține prea mult timp poveștile cu zâne. 

Cât despre tradițiile noastre, îi aniversăm ziua în fiecare lună. Dansăm cu el în brațe și cântăm în fiecare weekend, fiecare în limba lui momentan. În perioada asta am trecut la colinde, dar mărturisesc că muzica rock și mai ales riff-urile de chitară sunt preferatele lui bebe.”   

Cel mic a avut prima lui ședință foto tematică. Cum s-a „descurcat” cu pozatul, dată fiind experiența mamei lui și cu ce v-a distrat cel mai mult pe voi, părinții?

„Sincer, Lucas e și mai mișto decât ne așteptam. E un prodigy, doar are la active deja două ședințe foto. Una la o lună și cea de acum. Are personalitatea lui deja. Sigur e mult peste noi și ne va depăși repede ca inteligență, ca toți cei din generația lui. Știe ce vrea. E un leu, născut fix pe 1 august la 12:52, un lider înnăscut. 

Îi place independența (nu doarme cu noi în pat și stă singurel în baby nest fără să plângă și câte două ore pe zi)- aici seamănă cu mine, zic eu, dar e și încăpățânat și hotărât și aici seamănă mai degrabă cu Filip, care e mai pragmatic. Ascultăm muzică în fiecare zi și îi place și zic eu că ne seamănă amândurora pentru că râde mult.” 

Ce i-a adus Moș Nicolae și ce plănuiește Moș Crăciun?

„Moș Nicolae i-a redecorat camera. Dacă în vară am mers pe niște culori calde (alb, bleu, gri, galben pai, acum în decor au apărut nuanțele de bleumarin, plus propriul lui brăduț din luminițe și un pătuț nou, în care să facă tranziția de la nou născut la bebeluș. A primit și prima lui chitară și primul pian așa că mă aștept ca după Anul Nou să îmi cânte primul „mama”. Moș Crăciun e pregătit și el însă, dincolo de cadourile materiale, ne dorim și vă dorim tuturor sănătate și un 2021 în care să ne revedem față în față cu bine.”

Ce alte proiecte ai pentru 2021?

„Am mai multă energie ca oricând. Noul statut de mămică m-a încărcat pozitiv și am devenit și mai curajoasă decât eram. Din punct de vedere proiecții și proiecte pentru 2021, voi continua să fac ce știu eu mai bine – CONTENT!  www.oanatache.ro va deveni încet încet 100% Lumea lu’ Tache. www.medialike.ro – casa de producție pe care am dezvoltat-o cu colaboratorii mei va continua să producă content video pentru branduri premium. Pe www.suntmandra.ro vom continua să stăm de vorbă cu româncele puternice din țară sau afară. Mai coc eu ceva, dar vă voi povesti la momentul potrivit.” 

Despre noutățile și colaborările pe care le mai pregătește, cei interesați pot afla de pe canalele Oanei de YouTube, Facebook, Instagram, dar și de pe site-ul www.oanatache.ro.

Vezi și VIDEO: Oana Tache, mamă cool de băiețel
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies