INTERVIU Vali Dobrogeanu, de la Rezumatul zilei: ”L-aș interzice pe Andi Moisescu, nu-mi place concurența”

INTERVIU Vali Dobrogeanu, de la Rezumatul zilei:  L-aș interzice pe Andi Moisescu, nu-mi place concurența
Data: 12 Decembrie 2019
Vali Dobrogeanu, realizatorul emisiunii ”Rezumatul zilei” de pe YouTube, apare în pelicula ”5Gang: Un altfel de Crăciun”, la care semnează și scenariul. Cu această ocazie, Vali a acordat un interviu protv.ro în care vorbește despre noul film, dar și despre începuturile carierei sale în online și site-urile care îl inspiră.

Dacă cineva ți-ar fi spus, când erai mic, că o să fii influencer pe YouTube...

Aș fi întrebat ce e ăla Youtube. Da, atât de bătrân sunt. Țin minte și acum prima dată când am aflat de Youtube: am mers acasă la colegul meu de bancă, Andrei Lăcătuș aka Shurubel, și mi-a arătat acest nou site pe care poți să încarci video-uri. Câțiva ani mai târziu am creat printre primele canale de entertainment din România, ”Doza de Haș”. Ba nu, ”10 Lucruri”.

De fapt, în copilărie, ce visai să devii ? Ce profesie ți-ar fi plăcut să urmezi?

În copilărie, aveam un vis foarte clar, să devin cowboy. Aveam pălărie, pistol, vestă cu insignă, mă plimbam pe cal la țară dar, din păcate, comunitatea de cowboy la noi în țară nu mai e ce a fost.

Îți mai amintești primul clip pe care l-ai făcut? Despre ce era vorba?

Primul clip ever de pe youtube a fost pe canalul ”10 Lucruri” și se numea “10 Lucruri la prima întâlnire”. Primul clip de pe ”Rezumatul Zilei” a fost ceva legat de știință, dar mi-am dat seama repede că lumea vrea umor, nu chestii educative.

Ce îți place cel mai mult la cariera ta de până acum?

Experiența pe care am câștigat-o pe partea de filmat/scris/producție, pe care sper să o folosesc în continuare la un nivel mai ridicat. Sunt mulți care ies de pe băncile celor mai bune facultăți de film și sunt speriați când trebuie să pună în practică ce au învățat și nu știu de unde să înceapă. Din fericire, am trecut peste acest moment însă, neavând studiile și partea teoretică, încerc să compensez învățând din cărți și din cursuri online.

Cât de mult timp stai pe Internet? Nu te-ai plictisit?

Pe social media nu stau deloc, momentan nu am conturi de Instagram/Facebook, însă petrec mult timp pe youtube, unde găsești de toate pentru toți, fie că vrei să studiezi ceva, să afli chestii noi sau doar să te enervezi.

Care este cel mai WTF video pe care l-ai văzut vreodată pe YouTube? 

Cele mai WTF clipuri, că sunt mai multe, apar pe un canal numit Robert Helpmann. Toate 10 au fost urcate în aceeași zi și personajul principal este Daisy, un cadavru într-un sac de gunoi și cineva care pare a fi ucigașul. Mai mult ca sigur totul e fake, dar modul în care e filmat, compoziția, muzica pusă in reverse, toate dau un ton foarte deranjant. Coșmaruri plăcute!

Cât de mult ții cont de părerea fanilor? Câți dintre cei pe care îi comentezi îți trimit feedback? Și, de regulă, este hate sau love din partea lor?

Aș fi ipocrit să spun că țin cont foarte mult de părerea fanilor având în vedere că am comentariile dezactivate la toate clipurile, însă acolo unde primesc un feedback constructiv (pe mail sau in alte medii), încerc să văd dacă îl pot implementa. La urma urmei, fac clipuri pentru public, nu doar pentru mine, și urmăresc să le fac cât mai pe placul tuturor.

Au fost câțiva care mi-au trimis mesaj după ce am comentat clipurile lor, în general sunt încântați, pentru că își dau seama că e o parodie și că ironizez acțiunile lor, nu e un atac personal sau o jignire. Alții mă urăsc.

Cine sunt oamenii de pe YouTube pe care îi admiri? La ce canale ești abonat?

În general, urmăresc 2 categorii de conținut: tech și film. La tech, câteva exemple: Marques Brownlee, Dave Lee, Primitive Technology, Mrwhosetheboss, UrAvgConsumer etc. Iar la film: nerdwriter1, every frame a painting, film courage, indy mogul, film riot, potato jet, now you see it, cinefix etc.

Ce spui de toți acești puști care au un succes fenomenal pe YouTube? Practic, tu ești senior pe lângă ei...

Am recunoscut că sunt bătrân, nu trebuie să învârți cuțitul în rană. Youtube-ul s-a dezvoltat foarte mult la noi, cred că depășim multe țări la capitolul view-uri și abonați, mă gandesc că datorită internetului rapid. E și normal să apară puști cu mult succes la public, care e în mare parte format din copii, pentru că știu ce fel de limbaj să folosească și ce fel de conținut prinde. Nu zic că e nici bine, nici rău, mai mult mă îngrijorează numărul manelelor din trending.

Ce-ți place cel mai mult la Dorian Popa? Am văzut că sunteți prieteni, de fapt.

Cred că tricepsul. Dar serios vorbind, îmi place că nu s-a supărat că am făcut video-uri despre el, mai ales că, deși nu mi-am dorit asta, a primit un val de hate de la publicul meu.

Spune-ne trei lucruri pe care ai vrea ca cei care te urmăresc să le afle despre tine.

Aș vrea să înțeleagă că sunt o persoană mai retrasă, iar dacă nu le răspund la mesaje sau o fac foarte succint, asta nu înseamnă că nu apreciez ce îmi trimit. Aș mai vrea să știe că nu prea mai postez pentru că mereu încerc să fac chestii noi și, fiind pe Youtube de 8 ani, îmi doresc să încerc și altceva, cum ar fi lung-metrajele, ceea ce sper să și reușesc în următorii ani. Și aș mai vrea să știe că sunt o persoană foarte romantică.

Dacă ar fi să faci poliția YouTube, ce sau pe cine ai interzice pe acest canal? Atât din România, cât și din afară...

Pe Andi Moisescu, pentru că face ceea ce fac și eu și nu-mi place concurența. Dar lăsând gluma la o parte, îți dai seama ce arogant aș fi dacă aș propune pe cineva la interzicere pe YouTube. Dar pe bune, Andi Moisescu e și mai bătrân decât mine, chiar nu înțeleg... Dar serios vorbind, nu am un canal anume, poate doar trenduri, asta cu clickbait și non content gen mentos în cola sau clipurile evident regizate ca să păcălească copiii.

Povestește-ne puțin despre filmul ”5Gang: Un altfel de Crăciun”, în care joci rolul unui polițist. Cât de ”rău” ți-a ieșit personajul? Cât de mult ești implicat în acest proiect?

Probabil pentru multă lume care mi-a urmărit conținutul a venit ca o surpriză implicarea mea în filmul ”5Gang”. Am făcut câteva video-uri în care le-am parodiat conținutul și acum pare ciudat că tocmai eu fac parte din acest proiect.

Fie că ne place sau nu, cei de la 5 Gang sunt urmăriți de foarte mulți copii. Chiar și cei 2 nepoți ai mei, la care țin foarte mult, sunt fani și le cântă piesele. După cum am mai spus, sunt foarte pasionat de film, iar atunci când Matei Dima aka Bromania a venit cu propunerea să facem acest film, am văzut-o ca o oportunitate foarte bună să lucrez la un lung metraj și, în același timp, să răspândesc un mesaj pozitiv catre generația mai tânără. 

Scopul meu și cred că și al lui Matei și Radu (Pitici Gratis), cu care am scris scenariul, a fost să facem un film cu un mesaj frumos pentru copii, care să dea o stare de bine în perioada Sărbătorilor. Chiar dacă e un film adresat în mare parte copiilor, am încercat să îl facem atrăgător și pentru părinții și adulții care îl vor viziona.

Ne-am distrat mult la filmări și la producția acestui film, am învățat multe lucruri noi pe care sper să le aplic mai departe în alte proiecte, însă până atunci vă aștept să vedeți ”5Gang: Un altfel de Crăciun” începând din 27 decembrie, în cinematografele din toată țara.

Vezi și: LA PERETE cu Selly

FULLSCREEN
INTERVIU Vali Dobrogeanu, de la Rezumatul zilei: ”L-aș interzice pe Andi Moisescu, nu-mi place concurența”
  • /Vezi episoade in intregime pe
VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO