Irina Rimes are un plan pentru promovarea operelor lui Brâncuși: „M-am gândit la o strategie”

Irina Rimes are un plan pentru promovarea operelor lui Brâncuși: bdquo;M-am gândit la o strategie
Irina Rimes îi îndeamnă pe tineri să-pl descopere pe Constantin Brâncuși. FOTO: @irinarimes
Autor: Dan Brumar
Data: 19 Februarie 2020
Irina Rimes le-a vorbit miercuri seară românilor despre nevoia de a-l redescoperi pe Constantin Brâncuși. În cadrul evenimentului „Ziua Constantin Brâncuși”, artista a dezvăluit că s-a gândit la un proiect major de promovare a operei sculptorului român.

„Arta este pentru toată lumea. Cunoașteți-l pe Brâncuși, redescoperiți-l, duceți-vă la Târgu Jiu! Vorbiți despre el si arta lui! Brâncuși a fost român și, dacă acesta este singurul lucru care mă leagă de el, eu sunt mândră”, a spus Irina Rimes la evenimentul dedicat marelui sculptor român, găzduit de Muzeul Național de Artă al României.

Desemnată ambasador onorific al evenimentului, Irina Rimes a dezvăluit pentru PROTV.RO că s-a gândit serios la o strategie de promovare a operelor lui Brâncuși. 

„Am fost prezentă în această seară la eveniment pentru a încuraja tinerii să se apropie de opera lui Brâncuși. Dar nu mă voi opri aici. M-am gândit la o strategie de implementare a unui proiect major pe tot parcursul anului 2020, care conține diverse activări în vederea sporirii interesului tinerilor pentru opera lui Constantin Brâncuși”, a spus artista.

Deși s-a declarat măgulită de faptul că a fost numită ambasador onorific, Irina Rimes spune că Brâncuși nu are nevoie de un om care să-l reprezinte în fața lumii. 

„Brâncuși nu are nevoie de ambasadori – ambasadorul lui Brâncuși este creația lui, eu sunt aici ca să incurajez tinerii să cunoască această creație”, a mai spus Irina Rimes.
 


La evenimentul de miercuri seară au fost și câțiva dintre foștii elevi ai Irinei Rimes de la Vocea României. Printre ei a fost și Alessandro Dănescu.

„Pentru mine, Constantin Brâncuși a fost și va rămâne unul dintre cei mai mari Maeștrii ai României. Prin operele sale, a lăsat în urma lui multă mândrie, putere, respect și curaj. Sunt foarte fericit că am reușit să pot participa într-o astfel de campanie inițiată de @irinarimes, sunt fericit că am avut ocazia să pot să simt emoția atunci când am zărit holograma lui Brâncuși. Am simțit că îmi transmite toată ființa și creația sa, m-am simțit acolo, în lumea lui.

Mulțumesc, Irina, pentru faptul că ai reușit să pui în valoare tot ce a reușit el să facă, pentru implicare și inițiativă.”

Fotografii: @irinarimes/Getty Images

Vezi și VIDEO: Joaquin Phoenix - Profil de Celebritate

FULLSCREEN
Irina Rimes are un plan pentru promovarea operelor lui Brâncuși: „M-am gândit la o strategie”
  • /Românii talentați stau pe

VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO