Irina Rimes, despre viitorul ei album: „Este, probabil, cel mai frumos pe care l-am scris vreodată”

Irina Rimes, despre viitorul ei album: Este, probabil, cel mai frumos pe care l-am scris vreodată
Irina Rimes, un artist care se reinventează cu fiecare album. FOTO: @irinarimes
Autor: Dan L. Brumar
Data publicarii: 02 Noiembrie 2020
Data actualizare: 02 Noiembrie 2020
Irina Rimes lucrează neobosit la piese noi, iar după succesul nebun cu „Pastila”, artista din Republica Moldova e gata de o nouă poveste. Cântăreața a vorbit în exclusivitate despre viitorul ei album și despre ușurința cu care abordează diferite stiluri muzicale.

Irina Rimes e o artistă pop genială, iar în ultimii ani a călătorit până la granițele genului și înapoi pentru a culege puțin din toate. Rezultatul? O experiență muzicală fără egal pentru fanii ei. Cântăreața a dezvăluit pentru PROTV.RO că pregătește un nou album, „probabil, cel mai frumos pe care l-am scris vreodată”.

„Pregătesc un album întreg care se numește Acasă și care are o poveste în spate. Următorul album pe care vreau să-l lansez este probabil cel mai frumos album pe care l-am scris vreodată. Se numește Acasă pentru că este despre acasă, simplu. Iar acasă poate însemna foarte multe lucruri: de la dragostea aceea care te marchează pe viață, până la locul în care te regăsești, indiferent dacă e în casa unde te-ai născut sau vreun loc pe malul mării sau în brațele omului drag. Acasă este regăsirea. Eu m-am pierdut o perioadă și acum încep să mă regăsesc”, ne-a spus artista.

Irina Rimes: „Pastila trebuie să transmită o stare”

Pe Irina Rimes nu poți s-o definești, pentru că asta ar însemna s-o limitezi. Ea face muzică în funcție de starea de spirit în care se găsește într-un moment anume. Stare de spirit în care te poți afla și tu. Muzică în care te vei regăsi negreșit.

Cum reușești să treci, cu atâta ușurință, de la un stil muzical la altul?

„Nicicum, mereu m-am plimbat prin diferite stiluri muzicale, doar că nu am lansat tot ce am compus. Nu-mi este greu pentru că îmi place să diversific, atât în scris, în cântat, cât și în playlist-ul meu zilnic. Nimic nu este greu atunci când îți place ceva, iar mie îmi plac foarte multe genuri muzicale.”

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

????

A post shared by Irina Rimes (@irinarimes) on


De la Despre el și Cosmos la Pastila a fost un drum lung. Care e povestea albumului Pastila și ce mesaj transmite el despre tine?  

Pastila nu trebuie să transmită vreun mesaj, Pastila trebuie să transmită o stare. Nu a fost gândit să spună o poveste, a fost gândit să te facă să te simți într-un fel. Cam asta îl deosebește de Despre el sau, și mai mult, de următorul album Acasă. Nu mereu există o poveste în spatele unei piese sau al unui album. Se numește Pastila pentru că vine ca o pastilă, ca un remediu atunci când ai nevoie de el, dacă ai nevoie de el, doar că substanța activă este muzica.”

Citește și: Cum arăta Irina Rimes pe vremea când activa în muzică sub numele Irina Remesh și IRRA

Pentru albumul Pastila ai optat, împreună cu echipa ta, pentru o ședință foto nud. A fost o provocare să pozezi astfel?

„Sunt cu echipa mea de la începuturi, ne cunoaștem de ani de zile. Ne cunoaștem obiceiurile, vorbele, purtările, fizicul, gusturile, practic tot. Iar atunci când ne întâlnim, încercăm să facem asta în primul rând, iar în artă nu își are loc rușinea.”

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Irina Rimes (@irinarimes) on

Irina Rimes, strâns legată de fanii ei

În luna august, Irina Rimes a livrat personal albumele comandate de cei mai înfocați fani ai ei. Detalii AICI. Artista spune că are o legătură extrem de strânsă cu cei care îi ascultă muzica și că le simte lipsa.

„Mi-a fost dor de ei, nu este nou pentru mine să interacționez în felul acesta. Am mai făcut surprize fără să fac filmuleț despre asta. La mine, genul ăsta de activități este la ordinea zilei.”

Ce înseamnă pentru tine colaborarea cu Chris Cab? Cum ați ajuns să lucrați împreună la Your Love?

„Simplu. I-am trimis piesa, i-a plăcut, am făcut-o împreună. Mulțumesc frumos Global Records care s-a ocupat de această colaborare, nu mă așteptam să se întâmple atât de repede, dar trebuie să-ți spun că mi-am dorit-o încă din adolescență.”

De unde îți iei energia asta de a aborda stiluri noi? Care sunt lucrurile care te ajută de fiecare dată?

„Oamenii din jurul meu care mă inspiră, muzica pe care o ascult, publicul care mă susține încontinuu. Dar, cel mai mult, dorința de a încerca lucruri noi, de a trăi colorat.” 

Am sesizat aceeași ușurință în abordarea stilurilor vestimentare. Acum doi ani ne spuneai lucruri frumoase despre Harajuku... Mai e stilul tău vestimentar?

„Desigur, dar îmi place să alternez, sunt diferită în fiecare zi ca stare. Tocmai de aceea probabil sunt diferită și în vestimentație, și în muzica pe care o cânt. Dar, în esență, eu nu mă voi schimba niciodată, rămân aceeași mereu”, ne-a spus Irina Rimes.

Fotografii: @irinarimes

Vezi și VIDEO: Întrebarea Mesei Rotunde cu Mark Stam: „Așa se fac milioanele în industria muzicală!”
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies