Marian Andrei, omul care aduce tehnologia la iLikeIT: „Facebook, Twitter, Instagram - sunt dependent de toate trei”

Marian Andrei, omul care aduce tehnologia la iLikeIT: Facebook, Twitter, Instagram - sunt dependent de toate trei
Marian Andrei - iLikeIT
Autor: Dan L. Brumar
Data publicarii: 01 Iulie 2021
Data actualizare: 01 Iulie 2021
Numele lui se confundă cu istoria emisiunii iLikeIT. Din 2013 ne vorbește de viitor și despre cum evoluează tehnologia în folosul oamenilor. Marian Andrei e aici să ne spună cum e viața lui fără gadgeturi și ce relație are cu rețelele sociale.

Are 31 de ani și e la curent cu tot ce „mișcă” în zona tech. Cum altfel ar putea face emisiunea iLikeIT? Marian Andrei, care s-a întors la „prima dragoste” în februarie 2021, face cuplu cu Iulia Ionescu în emisiunea care aduce noutățile din internet și tehnologie la Știrile PRO TV.

Marian Andrei e un om ocupat. Face o grămadă de lucruri fiindcă îi plac la nebunie. Știrea de azi e că l-am convins să le pună puțin pe pauză ca să ne răspundă la niște întrebări. Iată ce am aflat!

Viața ta e tehnologia. Există vreun moment din săptămână în care simți nevoia să te detașezi de tot ce înseamnă gadgeturi, dispozitive, app-uri? 

„La final de săptămână. Simt nevoia să pun telefonul deoparte. Și nu pentru că sună non-stop, ci din cauza rețelelor de socializare. Altfel, dacă am un pic de timp liber mă refugiez în lumea lui Mario de pe Nintendo Switch. Deci, fug doar de telefon.”

Chiar, ce face în timpul liber un tip pasionat de tehnologie ca tine? 

„Îmi dedic tot timpul copilului meu, care face curând doi ani. Altfel, dacă nu sunt cu el, prefer să dorm. Dacă nu dorm, sigur mă plimb cu mașina de tuns gazonul sau bag ore de antrenament pe simulatorul de curse. Tot în timpul liber comentez și Campionatul Național de Drift. Se pune? E pe PRO X sau pe VOYO.”

Care e cea mai tare aplicație inventată până acum?

„Excelentă întrebare, dar îmi e greu să dau un răspuns. Îmi place Reddit și cred că e aplicația în care petrec cel mai mult timp. Un forum stufos unde se discută intens despre tot felul de subiecte (subreddit): Formula 1, ceasuri, crypto, finanțe și lista poate continua. E un loc bun de informare pentru orice viitoare achiziție, de exemplu. Și tot aici apar pentru prima dată cele mai multe meme-uri.” 

Ce naiba găsesc interesant la ClubHouse oamenii prezentului? Convinge-ne că merită să ne batem pe o invitație!

„Mai folosește cineva Clubhouse? Parcă acum e la modă să ne vedem față în față.” 

Ce gadget care să ne facă viața mai ușoară nu s-a inventat încă, dar pe care îl aștepți ca pe pâinea caldă?

„Mașina de teleportat. Cum ar fi să ajungem instant unde avem nevoie?” 

Cum i-ai descrie, în câteva cuvinte, pe oamenii care folosesc Facebook/Instagram/Twitter? Ce îi diferențiază?

„Fiecare platformă are ceva aparte. Twitter prea puțin folosit la noi, din păcate, dar e platforma care reacționează cel mai rapid la evenimente. Facebook e doar ca să te plângi altora, iar Instagram ascunde bine realitatea în spatele filtrelor. Din păcate sunt dependent de toate trei.” 

Cât de des îți schimbi telefonul mobil? De ce?

Destul de des pentru că asta îmi e meseria. Cartela SIM nu stă niciodată mai mult de 2-3 săptămâni în același telefon, mai ales în perioada lansărilor. Am trecut de curând pe un Realme 5 GT pentru că urmează să fie prezentat în emisiunea de dimineață. Și apoi trec pe un model care încă nu s-a lansat și despre care nu am voie să vorbesc. Am semnat un embargo.” 

Ce platformă/e VOD consumi frecvent? Sau nu contează platforma, ci ce găsești pe ea?

„F1TV. Sunt pasionat de Formula 1 și plătesc un abonament lunar ca să urmăresc calificările și cursa de oriunde sunt. În rest, VOYO pe telefon pentru EURO 2020, ca să nu fac gălăgie prin casă.” 

Ce e tare la VOYO în 2021, față de cum o știai până acum?

„Ajungi foarte ușor la conținutul care te interesează. Fac binging cu Las Fierbinți, să știi! Și sunt fan iLikeIT.” 

Fotografii: PRO TV/colecție personală

Vezi și VIDEO: Oferta lecțiilor de supraviețuire în cartier împreună cu Meitii - Facem Level (Summer Edition susținută de Republic of Gamers) – episodul 25
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies