Martin Gore (Depeche Mode), interviu emoționant despre fragilitatea vieții cântată în noul album al trupei

Martin Gore (Depeche Mode), interviu emoționant despre fragilitatea vieții cântată în noul album al trupei
Martin Gore (stânga) și Dave Gaham formează „Depeche Mode”
Autor: Dan L. Brumar
Data publicarii: 14 Decembrie 2022
Data actualizare: 14 Decembrie 2022
Depeche Mode pornește într-un nou turneu mondial, însă într-o formulă redusă ca urmare a dispariției premature a cofondatorului Andew Fletcher. Martin Gore, care va fi la București alături de Dave Gaham, a reflectat asupra fragilității vieții într-un interviu exclusiv despre albumul care ne amintește de lecția prețioasă predată de Mihai Eminescu în „Memento Mori”.

Memento Mori (Amintește-ți că vei muri – n. red.) este numele celui de-al 15-lea albumde studiou al formației Depeche Mode, care va fi lansat pe piață la sfârșitul lunii martie a anului viitor. Materialul discografic, botezat după moartea cofondatorului Andrew Fletcher, ne amintește de poezia impresionantă a marelui poet național Mihai Eminescu.

Într-un interviu oferit PRO TV, Martin Gore a reflectat asupra fragilității vieții, realitate care i s-a revelat în perioada grea a pandemiei și în momentul pierderii prietenului Andrew Fletcher.

Melodiile de pe acest album sunt influențate de pandemie, pentru că moartea era peste tot. Mai mult, eu am împlinit 60 de ani în timpul pandemiei, ceea ce m-a afectat puternic. Melodiile erau compuse, aveam o idee de titlu, apoi, sigur, a murit Andy, unul dintre membri noștri”, a spus Martin Gore.

Fletcher nu a apucat să înregistreze noile piese cu trupa, ci era programat să o facă ulterior, însă s-a stins din viață neașteptat.

Mi s-a părut și mai logic să folosim titlul Memento Mori, fiindcă nu eram foarte hotărâți în acel moment. După moartea lui Andy, a devenit evident”, a mai spus muzicianul.

Vezi interviul complet în VIDEO-ul de mai jos!


Depeche Mode va ajunge și la București, pe 26 iulie 2023, în cadrul turneului mondial Memento Mori. Trupa, care este compusă azi doar din Martin Gore și Dave Gaham, va cânta pe Arena Națională. Biletele au fost puse în vânzare pe site-urile de specialitate.

Pentru Depeche Mode acesta va fi al patrulea concert susținut în România.
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!