(P) Dr. Marius Sava, medic specialist pneumolog: totul despre sindromul de apnee în somn – cauze, efecte, tratament

(P) Dr. Marius Sava, medic specialist pneumolog: totul despre sindromul de apnee în somn ndash; cauze, efecte, tratament
Data publicarii: 18 Februarie 2022
Data actualizare: 18 Februarie 2022
Apneea, sau pauza în respirație, este periculoasă atunci când apare în timpul nopții. Deși, în timpul somnului, respirația umană se oprește în mod natural, atunci când se întâmplă mai des de cinci ori pe oră organele umane pot fi afectate.

Care sunt simptomele și cum putem trata apneea aflăm de la Dr. Marius Sava, medic specialist pneumolog, cu competențe în somnologie.

Sindromul de apnee în somn afectează în special bărbații. Începe prin sforăit și evoluează prin oprirea patologică a respirației în timpul somnului. Cum? Ne explică dr. Marius Sava, medic specialist pneumolog, competență în somnologie, în emisiunea Doctor de bine, realizată de Andreea Groza și difuzată pe stirileprotv.ro.
 

Andreea Groza: Ce este apneea?

Dr. Marius Sava: "Apneea înseamnă o pauză în respirație. Ziua, e conștientă. De exemplu, când înotați. Noaptea, în mod normal, se oprește respirația de mai puțin de 5 ori într-o oră. Dacă respirația se oprește de mai mult de 5 ori într-o oră, pot apărea simptome. Situația se numește sindrom de apnee în somn. 25% din barbații de peste 40 de ani pot avea sindrom de apnee în somn".

Citește mai multe pe doctordebine.ro
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies