Planul de subdezvoltare locală, un reportaj semnat de Paula Herlo, duminică, de la ora 18:00, la România, te iubesc!

Planul de subdezvoltare locală, un reportaj semnat de Paula Herlo, duminică, de la ora 18:00, la România, te iubesc!
Citeste mai mult despre: Romania te iubesc!, Paula Herlo, reportaje,
Autor: Diana Oprea
Data publicarii: 25 Martie 2022
Data actualizare: 25 Martie 2022
Șapte miliarde de euro s-au cheltuit până acum pentru dezvoltarea mediului rural. Guvernanții promiteau că vor scoate țara din noroaie, doar că, asfalt extrem de scump a fost turnat peste acest noroi. 

Firme de casă, drumuri surpate la doi ani de la predare, lucrări cu prețuri exorbitante, dar neverificate sunt doar câteva dintre ingredientele anchetei realizate de Paula Herlo, Planul de subdezvoltare locală, duminică, de la 18:00, care demonstrează că Programul Național de Dezvoltare Locală nu și-a atins scopul. Peste 3000 de lucrări sunt terminate în proporție de 50%, în condițiile în care programul, finanțat în două etape, a debutat în 2012. 

Mai mult de jumătate dintre localitățile din mediul rural nu au canalizare. O treime nu au apă curentă, iar 70% n-au rețea de gaze. 20 de mii de kilometri de drumuri județene așteaptă încă asfalt. Alte zeci de mii de drumuri comunale la fel. Pentru toate aceste probleme a fost lansat PNDL, în 2012, considerat a fi programul prin care partidele aflate la guvernare și-au fidelizat primarii. 

România se pregătește de lansarea celui de-al treilea PNDL, redenumit Anghel Saligny, însă acesta este un subiect sensibil, care închide uși. 

Planul de subdezvoltare locală – un reportaj semnat de Paula Herlo, duminică, de la ora 18:00, la România, te iubesc!.

Vezi și: 
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!