România, te iubesc!, reportaj despre trauma copiilor fără apărare - abuzul familial

România, te iubesc!, reportaj despre trauma copiilor fără apărare - abuzul familial
Paula Herlo și echipa „România, te iubesc!”. FOTO: PRO TV
Autor: Dan L. Brumar
Data publicarii: 21 Mai 2021
Data actualizare: 21 Mai 2021
Cele mai multe semne din viața adulților de astăzi sunt lăsate de copilăria lor, de felul în care au crescut, cum au fost educați și care sunt principiile pe care le-au dobândit. Unii copii, însă, cară în spate semne fizice, ale unor abuzuri din partea celor care ar trebui să-i iubească și să-i învețe să fie oameni. Abuzați de familie. Umiliți de societate. Ignorați de autorități - Crescuți cu frică – un reportaj de Paula Herlo, duminică, de la 18:00, la România, te iubesc!.

Unul din doi părinți care recunoaște că își lovește copiii spune că o face pentru binele lor. Doar un părinte din zece spune că nu și-ar lovi niciodată copilul. Trăim într-o țară în care violența asupra minorilor e tolerată și de comunitate, și de autorități. 63% dintre copiii cuprinși într-un studiu Salvați Copiii spun că au fost loviți cel puțin o dată.

Duminică, la România, te iubesc! vorbim despre violența în familie. Despre copiii bătuți despre care nu află nimeni. Despre abuz și ochii închiși ai unei societăți care trebuie să învețe că „bătaia nu e ruptă din rai”, ci e iadul pe pământ pentru pruncii care, deveniți adulți, vor perpetua acest comportament violent. Un copil lovit e un copil care se simte neiubit. Generații întregi au fost educate prin pedepse corporale. Vremurile s-au schimbat și e momentul să ne schimbăm și noi”, a spus Paula Herlo.

Ce măsuri iau autoritățile? Cum văd părinții care își abuzează copiii toată această situație? Care sunt traumele pe care le are astăzi un adult abuzat în primii ani de viață? Aflăm duminică, de la 18:00, într-o nouă anchetă, la România, te iubesc!.

Vezi și VIDEO:

FULLSCREEN
România, te iubesc!, reportaj despre trauma copiilor fără apărare - abuzul familial
  • /VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies