• PRO TV
  • Sergiu Nedelea, cel mai bun Somelier al anului 2022

Sergiu Nedelea, cel mai bun Somelier al anului 2022

Sergiu Nedelea, cel mai bun Somelier al anului 2022

Pe data de 22 Noiembrie 2022, la Fratelli Social Club din București, a avut loc Gala HoReCa Awards, organizată de către HoReCa Insight, prestigioasa platformă de comunicare B2B, destinată tuturor profesioniștilor ce activează în industria ospitalității și HoReCa. Antreprenori și profesioniști de top din HoReCa au participat la acest prestigios eveniment al industriei ospitalității din România, pentru a afla campionii ediției din acest an.

La categoria „Cel mai bun Somelier 2022”, a fost desemnat câștigător Sergiu Nedelea. Este a cincea ediție consecutivă, după 2017, 2018, 2019, (2020-pandemie) si 2021 în care onorantul titlu revine fondatorului Winetaste – cea mai importantă și mai complexă platformă de formare profesională în somelăria românească. În cadrul Winetaste.ro funcționează atât Cursul autorizat de Somelieri -Winetaste School, cât și Agenția de Somelieri

Cu o experiență de peste 25 de ani în industria ospitalității, Sergiu Nedelea nu este doar unul dintre cei mai cunoscuți Somelieri români, ci și un prolific autor de specialitate și un formator cu o solidă reputație. Sute de articole publicate, apariția cărților „Caietul Somelierului -Ghid pentru aspiranti si profesionisti”, „Povestiri Cârciumāresti”, „Ghidul Vinurilor Romanesti”, precum și a „Hărții Vinurilor Românești” sunt cele mai cunoscute activități ale sale publicistice. Iar numeroasele generații de noi Somelieri care au absolvit și continuă să absolve cursurile sale demonstrează aptitudinile de formator ale lui Sergiu Nedelea.

Deasemeni face parte din echipele de jurați în concursurile interne si internaționale.

În 2022 Somelierul Sergiu Nedelea și inițiatorii proiectului Wine Trips România, și-au investit pasiunea pentru vin în UVA Wine Shop & Bar, o locație recent deschisă în centrul Bucureștiului, UVA fiind un showroom-sinteză de activități ale fondatorilor, cu o selecție de vinuri generoasă, pentru experiențe complete și complexe.

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni