Statul degeaba, o anchetă semnată de Alex Dima, duminică, la România, te iubesc!

Statul degeaba, o anchetă semnată de Alex Dima, duminică, la România, te iubesc!
Alex Dima. FOTO: PRO TV
Autor: Dan L. Brumar
Data publicarii: 08 Aprilie 2022
Data actualizare: 08 Aprilie 2022
Funcții de conducere. Activitate de formă. Rezultate de rușine. Statul degeaba – o anchetă despre rețeaua pentru care plătim, dar nu lasă nimic în urmă și nu produce efecte pozitive pentru comunitate. Alex Dima ne prezintă toate detaliile reportajului, duminică, de la 18:00, la România, te iubesc!.

Există locuri de muncă la stat în care funcționarii sunt plătiți fără să facă nimic. Nici instituțiile nu construiesc, nu aprobă, nu fac planuri. Este un stil de viață susținut de sume importante, în fiecare lună. An după an, prin astfel de instituții în care se stă, România pierde timp, oportunuități de a se dezvolta, ignoră planuri pe termen lung pentru oameni și încetinește modernizarea statului. 

Alex Dima a vizitat mai multe dintre aceste locuri, unul dintre ele fiind CNIT (Centrul Național de Învățământ Turistic), care stă pe o avere urișă, într-o zonă extrem de scumpă a capitalei. Peste 60 de mii de metri pătrați de teren, două hoteluri, restaurant, bază de agrement, săli de cursuri, amfiteatru - toate moștenite din comunism. 

Pe vremuri, CNIT avea mii de absolvenți în fiecare an. În 1998, Centrul a încheiat, cu o firmă privată, un parteneriat pe 30 de ani, prin care a delegat administrarea bunurilor deținute, cele două hoteluri, restaurantele și terenul. Cota CNIT în asociere era de 40 la sută. În anii următori contractul s-a prelungit până la 74 de ani, iar cota CNIT a scăzut la 15 la sută. 

Toate detaliile le aflăm duminică, de la ora 18:00, la România, te iubesc!. Emisiunea poate fi vizionată, în avans, pe VOYO.
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!