Tudor Chirilă, despre ajutorul acordat artiștilor în pandemie: “Avem un Guvern care nu a contribuit cu nimic”

Tudor Chirilă, despre ajutorul acordat artiștilor în pandemie: Avem un Guvern care nu a contribuit cu nimic
Autor: Alina Popa
Data publicarii: 16 Iulie 2021
Data actualizare: 16 Iulie 2021
În pandemie, Vama a fost singura trupă din România care a cântat la Arenele Romane, pe 29 iulie 2020. Documentarul “Regii Pandemiei”, în care trupa Vama prezintă povestea din spatele show-ului, poate fi urmărit pe VOYO și PRO TV Plus

Artistul a acordat un interviu în exclusivitate pentru PRO TV Plus, în care a vorbit despre documentarul regizat de Mihai Dragolea, despre următorul spectacol de la Arenele Romane, dar și despre ce a însemnat pandemia pentru artiști. 

“A fost o gură de aer. Dacă stau să mă gândesc, faptul că am avut acest concert ne-a ajutat să uităm pentru o perioadă de timp în ce situație eram”, a spus Tudor Chirilă despre show-ul susținut vara trecută în fața a 350 de spectatori. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by VAMA (@vamamusic)

Artistul i-a îndemnat pe fani să urmărească documentarul pentru a vedea o parte din cum s-a construit un concert cu atâtea riscuri în 2020. 

“Pentru că acum ne uităm un pic relaxați la ce s-a întâmplat atunci. Toate întrebările de atunci erau cum facem ca acest concert Vama să nu se transforme într-un focar de răspândire, după care noi să fim responsabili măcar moral față de chestia asta. Și mai e ceva... Cineva s-a uitat cu umor la toată chestia asta. Asta e foarte tare. E amuzant. Adică este un film care nu spune încrâncenat povestea, e un film cu stări diferite”, a explicat Tudor Chirilă pentru PRO TV Plus.

Întrebat despre modul în care artiștii au fost ajutați în perioada pandemică, solistul a avut un răspuns tranșant. 

“Avem un Guvern care nu a contribuit cu nimic la ajutorarea celor care nu s-au calificat la o indemnizație de drepturi de autor. Pentru că industria culturală este făcută din foarte multe forme de organizare. Și chestia asta rămâne. Această rușine rămâne pentru că o categorie profesională căreia i se interzice să muncească în orice fel de democrație trebuie compensată. Aici nu e vorba de nimic altceva. Nu e vorba de a cerși, ci e vorba că dacă plătești taxe și ți se interzice să muncești trebuie să fii compensat”, a declarat Chirilă.

Urmărește interviul complet în materialul VIDEO de mai jos 
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies