Wine Trips România | Crama Hermeziu, ținutul vinurilor rose cu spirit tânăr

Wine Trips România | Crama Hermeziu, ținutul vinurilor rose cu spirit tânăr
Autor: Dan L. Brumar
Data publicarii: 10 Decembrie 2021
Data actualizare: 10 Decembrie 2021
Se spune că cele mai bune afaceri se fac în familie, iar în Moldova asta e o tradiție. „Wine Trips România” a descoperit la Iași un business 100% românesc care e un reper în regiune. Călătoria noastră în patria vinului ne-a condus, în mod firesc, pe Domeniile Lungu, un loc pe care trebuie să-l vizitezi măcar o dată în viață.

Domeniile Lungu însumează circa 2.000 de hectare de teren cultivat cu cereale și viță de vie, într-un efort susținut al unei familii apreciate în Moldova. Wine Trips România și somelierul Sergiu Nedelea au fost oaspeții lui Vasile Lungu și al fiicei sale, Loredana Lungu, proprietari ai afacerii. Domeniul viticol, care include 150 de hectare de viță de vie, este situat în partea de nord a județului Iași, „în terasa superioară a Prutului”, după cum ne lămurește Vasile Lungu.

Invitata lui Sergiu Nedelea a fost Cosmina Păsărin, mare amatoare de vinuri seci și spumante. La Crama Hermeziu au descoperit mai multe vinuri de poveste, printre care și niște roseuri memorabile, vrednice de lăsat moștenire generațiilor mai tinere.

Episodul integral e disponibil pe PROTV PLUS și VOYO.

Crama Hermeziu, din dragoste pentru Busuioaca de Bohotin

Nu mai puțin de 75% din strugurii care se coc pe Domeniile Lungu sunt soiuri albe și rose. Chardonnay, Busuioacă de Bohotin, Traminer, Fetească Albă, Fetească Regală, Riesling de Rhin și Sauvignon Blanc au făcut un pact tainic cu natura din zona Moldovei pentru a da muritorilor un strop de eternitate într-o cană cu vin.

Pentru un degustător avizat, Busuioaca de Bohotin este unul dintre cele mai apreciate vinuri de la noi, însă nu doar pentru gust. Fiindcă este un soi extrem de pretențios la factorii de climă, Busuioaca noastră „sublimă” se cultivă pe suprafețe mici și doar acolo unde prinde drag de sol mănos și oameni inimoși. La Crama Hermeziu, îndrăgitul soi vine în două variante, sec și demidulce, ca să nu se mai simtă nimeni „discriminat”, în Gama C’est Soir.

Fiind ceva mai noi pe piața vinurilor din România, am ales să ne prezentăm într-o manieră foarte tinerească, astfel încât să atragem publicul tânăr, poate din consumul de spirtoase, spre un produs natural 100%”, a dezvăluit Loredana Lungu o parte din strategia de plasare pe piață cu acest sortiment.

Vinurile Cramei Hermeziu se găsesc pe eMAG la un preț special, așa că nu ezita să cauți ceea ce îți place să pui pe masă!

Crama Hermeziu are în spate multă istorie, adusă la suprafață prin Gama Scrisori, însă a reușit să se poziționeze clar ca un brand cu mare deschidere la nou.

Hermeziu, Costache Negruzzi și vinul

Domeniul viticol Lungu se află la doar câțiva kilometri de satul Hermeziu care l-a dat Moldovei pe Constantin (Costache) Negruzzi. Istoria locului a fost încapsulată în gama de vinuri Scrisori, licori realizate din cupaje de mare excepție. Familia Lungu aduce un tribut marelui scriitor și om politic pașoptist cu o colecție de vinuri inspirată de cele 33 de scrisori ale lui Negruzzi, trimise familiei, pe vreme când lucra ca traducător al poetului rus Aleksandr Pușkin.

Scrisorile de Hermeziu includ vinurile Cuvee Roșu Scrisori, Cuvee Rose Scrisori și Cuvee Alb Scrisori, din soiuri cultivate pe domeniul de la Iași. 

Și dacă vrei să trăiești o experiență completă, poți rezerva una sau mai multe nopți de cazare la hotelul de 4 stele al familiei, La Domenii

Curios să afli cum a fost în vie la Hermeziu? Vezi VIDEO mai jos! Rămâi alături de noi și de Wine Trips România să descoperi alte povești remarcabile din patria vinului românesc!

Articol susținut de eMAG.
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies