Wine Trips România | Descoperind Oltenia profundă la Crama Oprișor

Wine Trips România | Descoperind Oltenia profundă la Crama Oprișor
Autor: Dan L. Brumar
Data publicarii: 19 August 2021
Data actualizare: 19 August 2021
Multe a dat Oltenia neamului românesc, iar unul dintre lucrurile de căpătâi este respectul pentru tradiție. Viticultorii olteni au ales să pună povestea celor care au fost în vin și să o transmită mai departe nealterată. În episodul 5 al emisiunii Wine Trips România descoperim Oltenia profundă, păstrată în baricuri nobile la Crama Oprișor.

Dacă lași Craiova în urmă, pe DJ 606, iar la Gvardinița cotești la stânga, ajungi negreșit în Valea Drîncei. Poate numele nu-ți spune nimic, însă aici se află vechile moșii mehedințene, atestate documentar încă din secolul al XIV-lea. 

Aici, pe 252 de hectare de vie, se cultivă 13 soiuri de vin, românești și aclimatizate armonios, din dragoste pentru licoarea care te face, dintr-un muritor de rând, un zeu între zei.

Wine Trips România, somelierul Sergiu Nedelea și muzicianul Ovidiu Lipan Țăndărică au pornit pe drumul vinului de poveste de la Crama Oprișor

Sunt foarte multe crame care produc vinuri de foarte bună calitate astăzi în România, dar un vin de la Oprișor, gustat o dată, nu se uită”, spune Gabriel Roceanu, director general al Carl Reh Winery, compania cu acționariat german care deține Crama Oprișor din anul 2000. Domnia sa i-a introdus pe oaspeți în atmosfera și viața de la vie. Episodul 6 al călătoriei noastre e disponibil integral pe PROTV PLUS și VOYO.

Cabernet Sauvignon de Oprișor, perla cramei

Am descoperit Oltenia profundă pe Vârful Cioaca Înaltă, nume dat de localnici acum sute de ani. Aici e Crama Oprișor, locul în care vinul autentic românesc face casă bună cu soiuri franțuzești sau germane. Drăgaică, Rusalcă, Jiană par nume de ibovnice din vremuri de demult, unite prin destin cu feți-frumoși de inspirație nobilă precum Cabernet Franc.

Jiană e un cupaj de Pinot Noir și Syrah, soiuri excentrice, dar foarte bine adaptate, din fericire”, spune Gabriel Roceanu.

Veronica Gheorghiu este enologul Cramei Oprișor și știe totul despre vinurile care poartă pecetea Carl Reh Winery. Alegerea sa numărul 1 este vestitul Cabernet Sauvignon de Oprișor, rezultat al combinării aproape științifice a strugurilor din mai multe parcele ale podgoriei.

Perla Cramei Oprișor este disponibilă la eMAG la un preț special, la fel ca toate vinurile pe care le vezi în acest episod al călătoriei noastre. Vezi minunățiile acestui loc magnific în VIDEO-ul de mai jos!

Descoperind aceste locuri de poveste și oamenii dedicați ai locului, concluzia noastră este una firească: se adeverește zicala că tot ce răsare sub soarele Olteniei e bun de pus pe masă. Ok, s-ar putea să fi inventat asta pe loc, dar nu credem că suntem departe de adevăr.

Dacă vrei să te bucuri de roadele acestui pământ de poveste, mai întâi trebuie să crezi în magia lui. Îndrăznește să crezi în legendele care îi duc mai departe renumele și o să ai o experiență aproape mistică!

Rămâi aproape de noi și de Wine Trips România pentru a descoperi și alte locuri demne de vizitat și vinuri de degustat.

Articol susținut de eMAG.
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies