Wine Trips România | Descoperind vestitul Negru de Drăgășani la Crama Avincis

Wine Trips România | Descoperind vestitul Negru de Drăgășani la Crama Avincis
Autor: Dan L. Brumar
Data publicarii: 05 August 2021
Data actualizare: 05 August 2021
Pe colinele Drăgășanilor, la circa 70 km de Pitești, se înalță un loc de poveste unde tradiția și noul se împletesc armonios din dragoste pentru vin. Episodul 4 al emisiunii „Wine Trips România” vă provoacă să descoperiți istoria Cramei Avincis de pe Domeniul Vila Dobrușa.

Vinul face casă bună cu poveștile frumoase, iar Avincis are destule. Și vinuri de poveste, și istorisiri de pus în ramă. Somelierul Sergiu Nedelea și Wine Trips România s-au așternut din nou la drum pentru a ne vorbi frumos despre familie și valorile care au stat la baza întemeierii Domeniului Vila Dobrușa.

Înființat în 1927, odată cu achiziția conacului în stil neoromânesc din Drăgășani de către Maria și Iancu Râmniceanu, domeniul viticol de pe dealul Dobrușa e azi administrat de moștenitorii acestora. Din 2011, povestea Avincis se scrie cu respectarea principiilor de căpătâi ale familiei: valorificarea soiurilor tradiționale românești cu metode moderne.

În episodul 4 al călătoriei sale, Wine Trips România îl are ca invitat pe cunoscutul DJ Vali Bărbulescu, care a aflat secretele maturării vinului în baricuri și în anfore de la enologul Cramei Avincis, italianul Andrea Previtali.

Aici avem Negru de Drăgășani 2020. Momentan este în etapa de învechire”, a confirmat enologul în interviul disponibil pe PROTV PLUS și VOYO.

Negru de Drăgășani este perla Cramei Avincis, un soi românesc creat în 1993, la Stațiunea de Cercetare și Producție Viti-Vinicolă Drăgășani, din încrucișarea soiurilor Negru Vârtos și Saperavi. Puține case de vinuri produc acest vin, iar pentru Avincis este un privilegiu să poată pune la dispoziția iubitorilor de vin acest soi românesc autentic.

Vinul are o culoare violet închis, cu un buchet intens de violete, arome de cireșe negre și afine, cu nuanțe condimentate. Gustul său este catifelat, cu arome intense de cireșe și o ușoară nuanță de piper proaspăt.

Negru de Drăgășani al Cramei Avincis este disponibil și pe eMAG la un preț special, la fel ca toate vinurile pe care le vedeți în acest episod al emisiunii Wine Trips România.  

Domeniul Vila Dobrușa cuprinde conacul, crama Avincis, 43 de hectare de viță de vie și mai multe hectare de pădure. Priveliștea e de vis, un bonus de care se bucură toți cei care îi trec pragul.

Călătoria în patria vinului continuă și, cu ajutorul Wine Trips România, aveți șansa de a descoperi mai mult decât vinuri bune și gazde primitoare. 

Urmați-ne în aventura noastră prin țară și bucurați-vă de experiențe autentice pregătite de făcătorii de vinuri alese, care și-au pus sufletul în fiecare pahar de vin așezat în fața oaspeților lor.

Și dacă nu aveți încă un pahar de vin în mână, VIDEO-ul de mai jos o să vă convingă să cereți imediat unul.

Articol susținut de eMAG.
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!