Wine Trips România | Pe drumul vinului românesc la Crama SERVE

Wine Trips România | Pe drumul vinului românesc la Crama SERVE
Autor: Alina Popa
Data publicarii: 22 Iulie 2021
Data actualizare: 23 Iulie 2021
În noul episod al emisiunii online Wine Trips România, disponibilă pe PRO TV Plus și VOYO, somelierul Sergiu Nedelea și invitații săi ne conduc într-un tărâm feeric, cu arome îmbietoare și vinuri de poveste. 

Am poposit la Crama SERVE, un paradis terestru situat în Ceptura, inima podgoriei Dealu Mare, din județul Prahova. 

Somelierul Sergiu Nedelea și invitații săi, Cove și Chef Salvo, au degustat cele mai bune vinuri ale cramei și au aflat povestea din spatele butoaielor de stejar chiar de la Mihaela de Poix, proprietara SERVE.

Gazda i-a primit cu un pahar de rose, iar Sergiu i-a învățat pe Cove și Chef Salvo totul despre arta degustării vinului. 

Povestea cramei SERVE începe cu un conte în anul 1994. Contele Guy de Poix își începe călătoria în lumea vinului atunci când preia o podgorie veche relansată de tatăl său. Două vizite și o descriere de doar șase rânduri despre terroir-ul românesc în “World Athlas of Wine” au fost necesare pentru a porni o nouă eră în industria vinului românesc. Astfel, în 1994 ia naștere S.E.R.V.E (Societatea Euro Română de Vinuri de Excepție), prima societate privată din sectorul viticol românesc. 

Guy de Poix a scris povestea cramei alături de soția Mihaela, cea care duce mai departe numele și standardele înalte SERVE. 

“Primul vin cu numele unui membru al familiei a fost Charlotte și a marcat momentul în care Guy a spus că: «În România se pot face vinuri care să merite numele copiilor mei»”, a povestit Mihaela de Poix. 

După ce au stat la povești și au degustat cele mai bune vinuri semnate SERVE, Sergiu Nedela, Cove și chef Salvo au mers să vadă cum se fac vinurile celebrei crame. 

“Un vin bun trebuie educat la un moment dat. Concret, ai făcut vinul și vrei să-i dau puțină educație. I-o dai în butoiul de stejar. Baricul creează prin evapoarea vinului, prin doaga subțire de butoi, niște arome deosebite, practic dă altă savoare vinului”, a explicat somelierul. 

La final, invitații au făcut cunoștință și cu perla cramei SERVE. Vorbim de vestitul Cuvee Charlotte, un cupaj impunător de Cabernet Sauvignon, Merlot și Fetească Neagră, maturat în butoaiele de stejar. Mirosul său este puternic, dominat de prune uscate, stafide, tutun, scorțișoară și trufe.

Cuvee Charlotte este disponibil și pe eMAG, la fel ca toate vinurile SERVE pe care le vezi în acest episod al emisiunii Wine Trips România. 

Călătoria în patria vinului continuă și, cu ajutorul Wine Trips România, vom decoperi și alte vinuri deosebite care merită să se afle pe masa ta.

Curios să afli secretele vinurilor SERVE? Vezi VIDEO mai jos!

Articol susținut de eMAG.
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies