Wine Trips România | Vacanță la Biniște și Cai, un loc în care să tooot stai

Wine Trips România | Vacanță la Biniște și Cai, un loc în care să tooot stai
Autor: Dan L. Brumar
Data publicarii: 04 Februarie 2022
Data actualizare: 04 Februarie 2022
Timp de două sezoane ne-ați urmat în patria vinului românesc și ați descoperit, alături de noi, tainele celor mai cunoscute crame din România. La finalul sezonului 2 al emisiunii „Wine Trips România” vă propunem să leneviți, tot împreună cu noi, într-un loc care te îmbie să mai aduci prieteni de-acasă. În rest, găsești de toate aici.

Când au fondat Crama La Salina, în 2011, Claudiu Șugar și Adrian Mureșan și-au imaginat, încă de la primul butaș plantat, cum lași tu agitația de la oraș și vii ca să-l admiri cum crește. Butașul (de viță de vie) s-a făcut mare, s-a înmulțit, face umbră pământului și rodește, an de an mai vârtos, ca să ai tu companion la masă. 

Fiindcă vinul La Salina n-a fost suficient pentru a le potoli setea de bine, cei doi antreprenori au fondat Biniște și Cai, un concept turistic unic în România care îmbină echitația, relaxarea la spa și facilitățile de cazare premium. Complexul este situat la 30 de minute de Cluj-Napoca și la o aruncătură de băț de Salina Turda. Aici au poposit Wine Trips România, somelierul Sergiu Nedelea și actorul Augustin Viziru, cu scopul de a înțelege caracteristicile acestui tip de turism.

Episodul integral este disponibil pe PROTV PLUS și VOYO.

Răsfăț regesc, din dragoste pentru cai

Cum îi spune și numele, Biniște și Cai acordă o atenție deosebită cailor de rasă, pe care îi îngrijește în grajdurile de aici. Centrul de echitație Salina Equines oferă condiții excelente pentru practicarea echitației, pentru adulți și copii. Augustin Viziru a fost uimit să afle că vedetele grajdurilor fac duș în fiecare zi, după antrenament.

Fiecare trebuie îngrijit, spălat, șamponat, împletit – care are părul lung”, a dezvăluit Vicu Mureșan, managerul complexului Biniște și Cai. Alături de el este Adrian Madar, managerul complexului Sarea-n bucate.

Pe timp de iarnă, caii centrului de echitație sunt răsfățați cu un aparat care le usucă părul ud și care îi încălzește în zilele friguroase. Toți cei 50 de cai ai centrului au fost botezați și microcipați și sunt folosiți pentru călărie, sărituri peste obstacole sau plimbări cu trăsura. Unii dintre cai se află în proprietatea altor persoane, care plătesc pentru găzduire și îngrijire.

Cazare și masă la Biniște și Cai

Dacă plănuiești să ajungi la Turda, nu te gândi să pleci prea curând. Rezervă măcar 7 zile de concediu, fiindcă ai ce să faci: vizită și degustări la Crama La Salina, vizită la salina Turda, piscină, spa, masaj, facilități wellness cu elemente de salinoterapie, echitație și plimbări cu trăsura – la Biniște și Cai. La vară poți face baie în Ștrandul Durgău și poți admira frumusețile Cheilor Turzii și ale Ghețarului Scărișoara. Ca să le faci pe toate astea, ai nevoie de timp, așa că rezervă o cazare premium la căsuțele, bungalow-urile sau apartamentele de lux de aici!

Restaurantul complexului turistic propune un meniu cu preparate din bucătăria locală, gătite cu ingrediente din agricultura „de lângâ casă”.

Biniște este un termen nou în limba română. Provine din daneză și transmite această stare de relaxare, de liniște interioară. Avem cai, relaxare, care poate fi terapeutic doar să petreci timp cu aceste animale nobile, și puțin peste deal, cam 50 de hectare de viță de vie cu multă biniște”, descrie pe scurt, Adrian Madar, locul de vindecare a minții, inimii și corpului.

Urmărește video-ul integral mai jos!

Articol susținut de eMAG.
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies