Actori care l-au jucat pe Moș Crăciun. Care e mai bun?

Actori care l-au jucat pe Moș Crăciun. Care e mai bun?
Autor: Dan Brumar
Data: 23 Decembrie 2018
Să-l joci pe Moș Crăciun nu e la îndemâna oricui și avem dovada video că acest rol nu e pentru orice actor. Dar iată cine sunt starurile care au intrat cel mai bine în pielea îndrăgitului personaj! 

Moș Crăciun există? Ne pasă mai puțin, dar în orice caz nu-l mai lăsați pe Liam Neeson să-l joace! Nu e în stare să înțeleagă ceva din rolul ăsta! Priviți!

Să revenim la interpretări mai bune!
Tim Allen este unul dintre cei mai cunoscuți actori care au jucat rolul lui Moș Crăciun, în seria Santa Clause (1994, 2002 și 2006). În primul film din serie, Allen îl joacă pe Scott Calvin, un bărbat normal care, în urma dispariției lui Moș Crăciun cel adevărat, trebuie să preia sarcinile acestuia pentru a salva Crăciunul. Filmul a fost atât de apreciat încât a avut parte de două continuări.

Primul film a avut încasări de 144,8 milioane de dolari doar în SUA și de 190 de milioane de dolari la nivel mondial. Nu e rău deloc pentru un film despre un moșneag, nu?


Richard Attenborough
e una dintre cele mai plăcute prezențe pe micul ecran de Crăciun, după ce în 1994 a jucat în cel de-al patrulea remake al filmului original Miracolul de pe strada 34. Attenborough este Kris Kringle în pelicula în care mai joacă și Mara Wilson, pe care o știți din filmul Matilda. Kringle este angajat de managerul unui magazin celebru din New York să-l joace pe Moș Crăciun în perioada sărbătorilor și a făcut-o atât de bine încât toți copiii din oraș au început să creadă că Moșul e real. 

În urma unei înscenări, Kringle ajunge în arest și e chemat în fața judecătorului, unde trebuie să facă dovada că e adevăratul Moș Crăciun. Vezi trailerul AICI!


Paul Giamatti
joacă îl joacă pe Moș Crăciun în comedia Fred Claus din 2007, alături de Vince Vaughn. Cei doi sunt frați cu nenumărate conflicte personale încă nerezolvate. Fred are mari probleme și îi cere fratelui său mai mare 50.000 de dolari ca să înceapă o afacere cu câștig garantat. Moșul acceptă să-l ajute pe Fred, însă în schimbul banilor îl invită la Polul Nord ca să-l ajute la pregătirea cadourilor pentru copii. 

Filmul a primit recenzii negative în SUA și i-au făcut pe cei de la Rotten Tomatoes să exclame: „O mulțime de talent este risipită în acest film de Crăciun artificial și prea sentimental, care nu poate oferi un echilibru între umorul tâmp și momentele sentimentale de familie.” Totuși, pelicula a fost apreciată în Marea Britanie, fiind pe locul întâi la încasări în prima săptămână de la lansare.

 

Kurt Russell s-a întrecut pe el însuși cu rolul din The Christmas Chronicles, un film Netflix apărut în 2018 care vine de la creatorii Harry Potter și Home Alone. Moș Crăciun există și este descoperit accidental de doi adolescenți rămași singuri acasă în ajunul sărbătorii din cauza jobului mamei lor. Tot accidental și din pură curiozitate, cei doi puști provoacă avarierea saniei lui Moș Crăciun, iar de aici începe o cursă contracronometru pentru repararea ei și salvarea Crăciunului.

Aruncați un ochi pe trailer!


Leslie Nielsen
a fost de două ori Moș Crăciun, în filmele All I want for Christmas și Santa Who?, însă nu ne putem decide care dintre ele a fost mai puțin dezastruos. În primul film, Nielsen trebuie să dea curs unei dorințe mai puțin realizabile, aceea de a-i aduce împreună pe părinții despărțiți ai unei fete. În cel de-al doilea film, Nielsen este un Moș Crăciun care cade din cer în mijlocul orașului Los Angeles, incident în urma căruia nu-și mai amintește cine este. 

Când adevărul iese la iveală, toată lumea își recâștigă credința în Moșul. Vezi trailerul AICI!

 

John Goodman a jucat într-un remake al celebrului film The year without a Santa Claus (2006), un film care a rulat doar la televizor. Pelicula ni-l arată pe Moș Crăciun dezamăgit că cei mici și-au pierdut interesul și credința în el. Acesta decide să nu mai livreze niciun cadou în ajunul Crăciunului, în ciuda protestului venit din partea doamnei Crăciun și a elfilor. Aceștia din urmă hotărăsc să-i aducă Moșului dovezi ale iubirii pe care o au copiii față de el, cum altfel decât amestecându-se în mulțime în SUA? 

Filmul are un final fericit, în sensul că Moșul s-a înșelat în privința copiilor și își reia activitatea pentru care e atât de apreciat.


Billy Bob Thornton
este doar un hoț profesionist în Bad Santa, unde pretinde că e Moș Crăciun doar pentru a da spargere într-un mall. Filmul a avut un buget de 23 de milioane de dolari și încasări de 77 de milioane de dolari în toată lumea. Cu toate acestea, producătorii au simțit nevoia să facă și a doua parte, în 2016, la 13 ani distanță de primul film. De data aceasta, filmul a fost un dezastru, generând doar 24 de milioane de dolari, cu două mai puțin decât suma cheltuită. 

FULLSCREEN
Actori care l-au jucat pe Moș Crăciun. Care e mai bun?
  • /Românii talentați stau pe

VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO