Anamaria Vartolomei, desemnată cea mai bună actriță din Franța la gala Premiilor Lumières

Anamaria Vartolomei, desemnată cea mai bună actriță din Franța la gala Premiilor Lumières
Autor: Alina Popa
Data publicarii: 19 Ianuarie 2022
Data actualizare: 19 Ianuarie 2022
Anamaria Vartolomei, o tânără de origine română, a fost desemnată cea mai bună actriță din Franța. 

Actrița de 22 ani a fost premiată la gala Premiilor Lumières, pentru rolul din drama “L’Evenement”. Filmul este regizat de Audrey Diwan și este bazat pe romanul cu același nume din anul 2000 al lui Annie Ernaux. Pelicula a primit și premiul pentru cel mai bun film al anului. 

“L’Evenement” va putea fi văzut în 2022 şi în cinematografele din România.

Anamaria Vartolomei are rolul Annei și joacă alături de actrița Luana Bajrami. Ea a concurat alături de nume mari din cinematografia franceză precum: Sophie Marceau, Valerie Lemercier, Suliane Brahim și Virginie Efira.

Anamaria Vartolomei s-a născut în 1999 şi a copilărit în satul Plopu (Dărmăneşti) din judeţul Bacău. Părinții tinerei au emigrat în Franța, pe când ea avea doar doi ani. A rămas patru ani în grija bunicilor, apoi a plecat și ea în Franța. 

“Părinții mei au plecat pentru a-și crea un viitor mai bun și pentru a-mi oferi o extindere a posibilităților mai ofertantă. M-am alăturat lor la vârsta de 6 ani și aici ne-am stabilit, ne-am construit, am crescut, ne-am dezvoltat (…) “România e țara mea maternă, iar Franța e țara cosmopolită, deschisă și diversă care m-a adoptat și mi-a permis să îmi fac din pasiune, meseria”, a declarat Anamaria într-un interviu pentru culturaladuba.ro.

Actrița a debutat la 10 ani, la Paris, în filmul „Mică mea prinţesă”, alături de celebra actriţă franceză Isabelle Huppert. 

Fotografii: Getty Images

Vezi și VIDEO: Wine Trips România S2E8 | Carmen Tănase, pe urmele vinului alb realizat din struguri roșii la Vinarte
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!