Anghel Damian și Adrian Titieni dau viață unor personalități din istorie în filmul „Maria, Regina României”

Anghel Damian și Adrian Titieni dau viață unor personalități din istorie în filmul bdquo;Maria, Regina României
Citeste mai mult despre: Anghel Damian, Adrian Titieni,
Data: 07 Noiembrie 2019
Anghel Damian și Adrian Titieni, doi dintre actorii serialului VLAD, se întorc în timp și interpretează personalități importante din istoria noastră în pelicula „Maria, Regina României”, din 8 noiembrie în cinematografe.

Filmul bazat pe evenimente reale arată partea nevăzută a unui moment ce a marcat cu adevărat destinul României: primăvara anului 1919 – Conferința de pace de la Paris. 

Actorul Anghel Damian, cel care scrie scenariul serialul VLAD, va intra în pielea Prințului Carol al II-lea și povestește despre filmul „Maria, Regina României” că iși propune să ne povestească o fâșie importantă din istoria noastră, a tuturor: ” În ziua de azi, cinematografia românească este văduvită de filme istorice de calitate, ficțiuni care reconstituie fapte și perioade despre care publicul larg, nespecializat în istorie, știe atât de puține lucruri. „Queen Marie of Romania” își propune să acopere acest gol și să ne povestească o fâșie importantă de istorie,  a noastră, a tuturor. 

Când vorbim despre Carol, vorbim de o figura controversată, despre care presa vremurilor a spus atâtea și atâtea, încât orice încercare de a afirma contrariul se lovește de o mitologie populară bine înrădăcinată. Provocarea mea cea mai mare a fost să-l arât pe Carol omul, nu prințul moștenitor, o figură complexă, cu frici și traume, cu neliniști, cu dorințe și plin de patimă, așa cum l-am descoperit din documentele de arhivă și scrisorile personale pe care le trimitea iubirilor sale din tinerețe. Am ținut cu el, în ciuda acțiunilor sale controversate și sper ca și publicul spectator să aibă o fărâmă de empatie pentru această figură atât de importantă din istoria Romaniei.”

Adrian Titieni îl va interpreta pe I. C. Brătianu, iar rolul a înseamnat o adevărată provocare pentru el: ”Onorat să fac parte din acest proiect care a apărut răspunzând unei reale necesități. Pagina nedeformată și necunoscută a istoriei conturează profilul umanitar al Reginei Maria și a martiriului ei deopotrivă, a altor personalități care prin actele lor au reușit să pună interesul general înaintea celui personal. 

Brătianu - o personalitate copleșitoare, primul „personaj” cu care m-am confruntat din perspectiva faptului că a existat real, a reprezentat o provocare căreia nu știu dacă i-am făcut față, dar cert este că a lăsat în mine urme adânci, până la a-mi reconsidera viața”, ne spune Adrian Titieni.

Filmul este concentrat pe un moment crucial din istorie și reconstruiește perioada grea și emoționantă când Regina Maria s-a luptat pentru întregirea României Mari. Filmările au fost realizate atât în România, cât și în Franța, cu o distribuție impresionantă formată din actori români, englezi și francezi. Pelicula „Maria, Regina României”, pe care o putem vedea din 8 noiembrie a câștigat premiul publicului la Festivalul „Les Films de Cannes à Bucharest”.  

FULLSCREEN
Anghel Damian și Adrian Titieni dau viață unor personalități din istorie în filmul „Maria, Regina României”
  • /VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO