Bucureștenii au primit lămâi la metrou. Care a fost motivul

Bucureștenii au primit lămâi la metrou. Care a fost motivul
Citeste mai mult despre: Lemonade, film Lemonade, Ioana Uricaru, lamai,
Autor: Dan Brumar
Data: 25 Octombrie 2018
Joi dimineață, bucureștenii care au trecut prin stația de metrou Piața Unirii au primit lămâi. Nu a fost vorba de o campanie de conștientizare a necesității consumului de fructe, ci de o invitație la film.

Ioana Uricaru a ales o metodă mai puțin obișnuită pentru a-și promova cel mai nou film al ei, Lemonde. Regizoarea, aflată la primul lungmetraj din carieră, a împărțit lămâi bucureștenilor la metrou și în Piața Unirii, la suprafață, pentru a-i invita la proiecția peliculei Lemonade. Lungmetrajul, turnat integral în America de Nord, va intra în cinematografele românești vineri, 26 octombrie. Filmul, care a fost proiectat pentru prima dată la Festivalul de Film de la Berlin în secțiunea Panorama, a avut premiera miercuri seară, cu sala plină, la Cinema Muzeul Țăranului. 

Ioana Uricaru a împărțit lămâi în București. FOTO: Inquam Photos


Lemonade este „un thriller captivant” despre visul american văzut prin ochii unei românce. După ce a debutat la Berlinală, Lemonade a fost selecționat în peste 30 de festivaluri, achiziționat spre distribuție în 12 țări și a primit opt premii în festivaluri internaționale, printre care premiul pentru regie la Sarajevo Film Festival. Deși Ioana Uricaru a început să lucreze la acest film în urmă cu nouă ani, Lemonade atinge teme foarte actuale cum ar fi situația imigrantului și problemele cu care se confruntă sau mișcarea #metoo.   

“Subiectul filmului, povestea și personajele au fost stabilite cu ani în urmă. Inițial, tema principală a filmului era imigrația. Apoi, pe masură ce evenimentele s-au succedat în viața reală, tema harassment-ului a devenit tot mai proeminentă – însă nu fiindcă am fi schimbat noi ceva (eram deja în post-productie când a izbucnit scandalul Weinstein), ci pentru că atenția publicului s-a reajustat și importanța socială a temei harassment-ului a crescut”, a declarat regizoarea Ioana Uricaru.

Citește și: De ce nu trebuie să ratezi filmul Lemonade

FOTO: Inquam Photos


Filmul este inspirat de un articol de presă şi spune povestea câtorva zile tensionate din viaţa Marei, o asistentă medicală plecată din România, care se vede nevoită să se confrunte cu nepotrivirea dintre visul american şi realitatea de pe teren. Filmul, care a fost descris după premiera de la Berlin drept unul dramatic cu accente de thriller, a atras mulţi distribuitori din toată lumea, fiind achiziţionat în Franţa, Canada, China, Germania, Grecia, ţări din fosta Iugoslavie şi Israel, printre altele. 

Rolul Marei, protagonista din film, este jucat de Mălina Manovici ("Bacalaureat", regia Cristian Mungiu). Distribuţia este completată de actorii canadieni şi români Steve Bacic ("The 6th Day", "X-Men 2", "Andromeda"), Dylan Scott Smith ("The Mummy", "Star Wars: Battlefront II", "300"), Milan Hurduc şi Ruxandra Maniu - câştigătoarea marelui premiu al Galei Tânărului Actor HOP "Ştefan Iordache".

Începând cu data de 26 octombrie, filmul intră în cinematografe din București, Iași, Timișoara, Ploiești, Cluj, Constanța, Vaslui, Brașov, Lugoj, Suceava, Pitești, Târgu Mureș, Piatra Neamț, Reșița, Caransebeș, Vulcan, Oravița, Galați, Slobozia, Sfântu Gheorghe și Arad.

Joi seară, Ioana Uricaru a ajuns la Cluj, la proiecția filmului Lemonade, de la Cinema City Iulius Mall (ora 19:30). Vineri, regizoarea va intra în dialog cu publicul de la Iași, în cadrul unei sesiuni Q&A imediat după proiecția filmului care este programată la ora 20:00, la Cinema Ateneu. Pe 3 noiembrie, ea va fi prezentă pentru o întâlnire cu publicul din Brașov (ora 18:00, Cinema One), iar pe 4 noiembrie cu publicul din Oradea (ora 13:00, Teatrul Regina Maria).  Ioana Uricaru a absolvit cursurile Academiei de Teatru şi Film din Bucureşti şi deține un doctorat in studii critice, la Universitatea din South California, Los Angeles. Din 2015, locuiește în Statele Unite unde are o carieră didactică universitară. Înaintea debutului în lungmetraj cu Lemonade, a co-regizat filmul colectiv episodic Amintiri din Epoca de Aur şi a realizat filme de scurt metraj.  

Filmul Lemonade este o coproducţie internaţională România (Mobra Films)/ Canada (Peripheria)/ Germania (42film)/ Suedia (Filmgate Films, Film i Väst).

 

  

FULLSCREEN
Bucureștenii au primit lămâi la metrou. Care a fost motivul
  • /Vezi episoade in intregime pe

STIRILEPROTV.RO

Mai mult pe STIRILEPROTV.RO