Cât valorează un Oscar, de ce se numește așa și ce greutate are?

Cât valorează un Oscar, de ce se numește așa și ce greutate are?
Data publicarii: 21 Martie 2022
Data actualizare: 21 Martie 2022
În fiecare an îi vezi pe norocoșii câștigători care își iau acasă celebrele statui de aur – dar cât de multe știi cu adevărat despre râvnitul Oscar? 

De la cât au costat statuetele până la cine le-a inspirat, presa internațională diseacă tot! 

Cât valorează un Oscar în bani?

Unele statistici vă vor spune că Oscarul valorează între 400 și 1,36 milioane de dolari. Steven Spielberg a cumpărat Oscarul pentru cea mai bună actriță al lui Bette Davis în 1938 pentru 578.000 de dolari, dar din cauza unei hotărâri judecătorești din 2015 decizie care impune ca orice revânzare a unei statuete să fie oferită mai întâi Academiei. pentru 1 $, un Oscar valorează din punct de vedere tehnic doar atât: 1 $.

În ceea ce privește costul de producție, statuile sunt făcute cu aproximativ 400 de dolari bucata. 

De unde a venit numele de Oscar?

Numit inițial era  „Premiul Academiei de Merit” și este încă un mister de unde a venit „Oscar”. Un zvon predominant spune că bibliotecarul Academiei și apoi director executiv, Margaret Herrick, a glumit că spatele statuetei seamănă puțin cu unchiul ei Oscar.

Academia nu a adaptat numele până în 1939, dar a fost foarte popular încă din 1934, când un reporter a menționat primul (dintre 4) câștiguri pentru "cea mai bună actriță" a lui Katharine Hepburn drept un succes „Oscar”.

Statueta e realizată după un cavaler

Ați observat vreodată că „Oscar” are mâinie încrucișate pentru a ține o sabie? Asta pentru că designul original al statuetei prezenta un cavaler pozat deasupra unei bobine de film, pentru a reprezenta un „cruciat” al industriei. Conceptul s-a simplificat de-a lungul anilor pentru a deveni omul de aur echilibrat pe care îl cunoaștem astăzi, dar sabia rămâne încă.

În cât timp se realizează un Oscar?

Durează 3 zile pentru o singuă statuetă și trei luni pentru a face toate cele 50. Din 1982 până în 2016, o fabrică din Chicago, R.S. Owens & Company, a fabricat statuetele. Înainte au fost fabricate în Batavia, Illinois. Acum sunt la Polich Tallix, o turnătorie de artă plastică.

Statuetele cântăresc cât un nou-născut

Statuetele sunt dense și doar adrenalina ar trebui să le permită câștigătorilor să le arunce de pe scenă.

În 28 martie, de la 3 dimineața, trăiește emoția unei seri eveniment și simte magia celei de-a 94-a ediție a Premiilor Academiei Americane de Film. Premiile OSCAR sunt LIVE, în EXCLUSIVITATE, pe VOYO.

Fotografii: Getty Images
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!