Catrinel Marlon (Menghia), despre primul ei rol în limba română: „A fost oarecum ciudat”

Catrinel Marlon (Menghia), despre primul ei rol în limba română: A fost oarecum ciudat
Catrinel Marlon ar putea câștiga primul ei Oscar. FOTO: Agerpres
Autor: Dan L. Brumar
Data publicarii: 12 Septembrie 2019
Data actualizare: 12 Septembrie 2019
Catrinel Marlon (fostă Menghia) a venit în România pentru a vedea în avanpremieră La Gomera, primul film românesc în care a jucat până acum. Actrița a dezvăluit ce înseamnă pentru ea rolul din producția lui Corneliu Porumboiu.

Catrinel Menghia, care și-a schimbat numele în 2012 pentru aprecierea pe care i-o poartă marelui Marlon Brando, este actriță de 8 ani. A jucat în producții italiene, în serialul de mare succes CSI, în Franța, însă niciodată într-un film românesc. 

A fost selectată de regizorul Corneliu Porumboiu pentru a juca rolul Gilda în lungmetrajul La Gomera, filmul propus de România la premiile Oscar de anul viitor.

Catrinel Marlon (33 de ani) a dezvăluit că acest prim rol în limba română este foarte important pentru ea, dar și că a fost copleșită de emoții. 

Dintotdeauna mi-am dorit să lucrez în România, am crezut că e o piață foarte importantă, foarte nișată și grea pentru mine, neavând experiența pe care o au actorii de aici care provin din teatru. Acest rol a fost o miză pentru mine, fiindcă este primul casting în limba mea, în limba română. A fost oarecum ciudat pentru că sunt 18 ani de când am plecat din țară. 

FOTO: Agerpres

Dacă e să mă gândesc sunt 18 ani pe care i-am trăit în afară și doar 16 ani în România. Nu am prins prea multe rădăcini aici și câteodată îmi este frică. Necomunicând cu nimeni în limba română, îmi este frică să nu reușesc să mă exprim așa cum îmi doresc, așa cum vorbesc în engleză sau în italiană”, a declarat Catrinel Marlon pentru PROTV.RO.

La Gomera, care ajunge în cinematografele de la noi la 13 septembrie 2019, spune povestea unui polițist de la Antidrog pe nume Cristi care ajunge pe insula La Gomera din Spania, pentru a învăța limbajul El Silbo. E vorba de un limbaj fluierat folosit de traficanții de droguri pentru a-și ascunde activitatea infracțională și pentru a comunica fără a fi depistați de poliție.

Cristi este Vlad Ivanov, care face pereche cu Gilda (Catrinel Marlon). Gilda este acel gen de personaj feminin care la finalul filmului se alege nu doar cu banii, ci și cu bărbatul. 

Citește și: Catrinel Menghia, seducătoare pe covorul roșu la Veneția. Cum arată rochia în care nu a putut fi ignorată

FOTO: Adi Marineci

„Acest proiect a fost întâmplător, Corneliu m-a sunat, iar eu am acceptat să vin la casting. L-am luat și uite, acum avem acest proiect cu multe premiere și premii, festivaluri și o emoție continuă de la Cannes și până aici. Sunt mai emoționtă aici decât la Cannes, mai ales că stau față în față cu publicul român. E un sentiment frumos”, a mai spus Catrinel Marlon.

Catrinel Marlon: „Nu s-a mai făcut un așa film în România”

Filmul La Gomera este propunerea României la premiile Oscar din 2020, la categoria Cel mai bun film într-o limbă străină. Catrinel Marlon crede că pelicula are o mare șansă să obțină o statuetă la ceremonia premiilor Academiei Americane de Film. Vezi trailerul AICI!

„Cred că avem un bun potențial, depinde și de jurizare. Avem toate caracteristicile pentru a fi acolo, în short list. Nominalizarea din partea României este deja pentru noi un Oscar și sunt foarte bucuroasă că filmul este primit bine. Sper ca și publicul și toți cei care nu activează în industria filmului să-l primească la fel de bine. Nu s-a mai făcut un așa film în România până acum. Are un aer internațional”, mai spune actrița.

Fotografii: Adi Marineci/Getty Images

Vezi și: VIDEO Viola Davis o va juca e Michelle Obama
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies