Ce șanse are România să ia un Oscar. Opinia unui expert în publicitate

Ce șanse are România să ia un Oscar. Opinia unui expert în publicitate
Citeste mai mult despre: filme romanesti, Oscar, Ryan Werner,
Autor: Diana Oprea
Data: 18 Septembrie 2020
Pentru ediția 2021 a Premiilor Oscar, România are șanse să fie reprezentată de cel puțin două filme documentare: ”Colectiv”, în regia lui Alexander Nanau și ”Acasă”, în regia lui Radu Ciorniciuc. Filmul selectat va fi anunțat în jurul datei de 2 noiembrie 2020. 

Recent, în cadrul American Independent Film Festival, a avut loc o discuție cu Ryan Werner, expert în promovarea filmelor pentru premiile Golden Globes și Oscar. Ryan Werner a lucrat, printre altele, la Parasite, filmul premiat cu Oscar pentru cel mai bun film anul acesta. În ce privește filmele românești, anterior expertul și-a adus contribuția la promovarea filmelor: 4 luni, 3 săptămâni și 2 zile, Bacalaureat ale lui Cristian Mungiu și La Gomera, în regia lui Corneliu Porumboiu.
Pentru ediția 2021 a premiilor Academiei Americane de Film, lucrează pentru promovarea filmului românesc Colectiv, regizat de Alexander Nanau.
Anul acesta s-au făcut unele dintre cele mai radicale schimbări la categoria Cel mai bun film internațional / într-o limbă străină (...) O parte din aceste schimbări s-au produs în urma celui mai mare scandal la categoria filmelor într-o limbă străină care a avut loc în ultimii ani, atunci când, în 2008, 4 luni, 3 săptamâni și 2 zile nu a ajuns pe lista scurtă pentru Oscar, după ce câștigase aproape toate premiile posibile în acel an”, spune expertul.

Citește și

El consideră că este nevoie de o strategie și de o echipă inovativă, implicată și capabilă să facă un lobby eficient: „Cred că acum există o deschidere mai mare și sunt optimist în privința șanselor pentru un Oscar pentru România” – a concluzionat Ryan Werner. 

Vezi și: Cristi Bozgan dezvăluie secretele din Ferma. Orășeni vs. Săteni - Trending Review cu Daragiu - Episodul 38

 
VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies