Ce spune jurnalista care i-a luat interviul scandalos lui Liam Neeson: „Mi-a cerut să fiu foarte atentă”

Ce spune jurnalista care i-a luat interviul scandalos lui Liam Neeson: bdquo;Mi-a cerut să fiu foarte atentă
Autor: Dan Brumar
Data: 27 Martie 2019
Clemence Michallon a publicat un interviu în publicația britanică The Independent, unde Liam Neeson a dezvăluit că vreme de o săptămână a „vânat” un bărbat cu gândul de a-l ucide.

Interviul, publicat cu o lună înainte de lansarea celui mai nou film al său, Cold Pursuit, i-a adus starului nord-irlandez o publicitate negativă, pe care nu o dorea într-un asemenea moment. Liam Neeson i s-a destăinuit jurnalistei Clemence Michallon, spunându-i că povestea filmului i-a amintit de un episod terifiant din viața sa, când o prietenă de-ale sale a fost violată de un bărbat care a scăpat nepedepsit.

Actorul a dezvăluit că o săptămână a căutat să-i facă dreptate prietenei sale, căutându-l pe agresor, pe străzi, ca în filmele sale de mare succes din seria Taken. Dezvăluirile sale au provocat un val de reacții negative, punându-l pe Neeson în încurcătură.

Liam Neeson i-a făcut această confidență, spunându-i că o poate menționa în articolul ei, însă „trebuie să aibă grijă” cum folosește informația.

După publicarea interviului, Clemence Michallon a revenit cu un articol în care a explicat cum a decurs discuția.

„Acum trei săptămâni, când stăteam în liftul hotelului din New York unde urma să-l intervievez pe Liam Neeson, în legătură cu noul său film, creadeam că știu la ce să mă aștept”, mărturisește jurnalista, care l-a întrebat pe Neeson de ce personajul său nu trece peste întâmplarea tragică din film și alege să ucidă pe toată lumea în jurul său, pentru a se răzbuna.

Păi, pentru început, nu ar mai fi fost nici o poveste. E ceva primar aici. Uite, îți voi spune o poveste”, a continuat actorul, începându-și istorioara cu prietena sa, victimă a unui viol care s-a petrecut acum aproape 40 de ani.

Dezvăluirea actorului a pus-o pe jurnalistă în încurcătură, fiindcă la vremea respectivă nu știa cum ar suna interviul ei cu aceste mărturisiri.

FOTO: The Independent (edited)

Ce faci în acest caz? Ce faci când un actor de talie mondială îți dezvăluie cea mai reprobabilă poveste a carierei lui, oficial, la un eveniment de promovare a unui film? L-am lăsat pe Neeson să vorbească. Când a început să-mi spună despre prietena ei care a fost violată nu aveam nicio idee încotro se îndrepta povestea. Trebuia să o ascult pe toată. Apoi, la mai puțin de cinci minute după ce pusesem întrebarea, omul său de comunicare a intrat și ne-a spus că timpul a expirat”, mai spune Clemence Michallon.

Jurnalista a adăugat că Neeson i-a confirmat că a fost o discuție oficială și on the record, dar a avertizat-o să aibă grijă cum o folosește. „Apoi el a făcut ceea ce a fost, cu siguranță, o glumă. Folosind vocea din Taken, mi-a spus: I will find you (Te voi găsi)”.

Înainte de publicarea interviului, jurnalista a contactat mai mulți activiști pentru drepturile omului și organizații care se ocupă cu combaterea prejudecăților rasiale. Într-o discuție cu dr. Lasana Harris, profesor de psihologie experimentală la University College London, acesta i-a spus că impulsul declarat al lui Neeson a fost total greșit.

„El mi-a spus că creierul uman are rolul de a ne ajuta să ne înțelegem gândurile, iar acea generalizare, precum cea expusă de Neeson, este, bineînțeles, fundamental greșită”, mărturisește Clemence Michallon.

Premiera filmului a fost anulată

După publicarea interviului, opinia publică s-a declarat scandalizată de dezvăluirile actorului, care a recunoscut senin că era e punctul de a-l ucide pe agresor, chiar dacă nu cunoștea identitatea lui. Mai mult, fanii actorului au luat foc atunci când Neeson a presupus că agresorul este un bărbat de culoare. Mărturia sa a atras mânia tuturor celor care apără drepturile persoanelor de culoare.

FOTO: imdb.com

Filmul Cold Pursuit trebuia să aibă o premieră de gală la New York, însă aceasta a fost anulată din cauza reacțiilor negative care au venit de la cinefili. Pelicula, care spune povestea unui tată care ucide o serie de traficanți de droguri pentru a răzbuna moartea fiului său, a fost, totuși, lansată în cinematografe. Vezi trailerul AICI!

Jurnalista britanică a explicat că a ales să publice confesiunea lui Liam Neeson fiindcă reacția sa de atunci a semănat izbitor cu cea a personajului pe care îl joacă în film.

Încasările filmului au fost sub așteptări – 31,8 milioane de dolari la nivel global (până în 25 martie 2019), reprezentând cel mai slab debut în cinema pentru Liam Neeson din 2010 încoace.

FULLSCREEN
Ce spune jurnalista care i-a luat interviul scandalos lui Liam Neeson: „Mi-a cerut să fiu foarte atentă”
  • /Vezi episoade in intregime pe
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO