Cea mai veche bătaie cu zăpadă surprinsă de o cameră video, transformată cu Inteligența Artificială

Cea mai veche bătaie cu zăpadă surprinsă de o cameră video, transformată cu Inteligența Artificială
Autor: Dan L. Brumar
Data publicarii: 13 Decembrie 2022
Data actualizare: 13 Decembrie 2022
În 1897, frații Lumière au surprins pe camera video prima bătaie cu zăpadă. Celebra „Bataille de neige” a fost îmbunătățită, după mai bine de un secol, folosind tehnologia Inteligenței Artificiale, iar rezultatul este spectaculos.

Auguste și Louis Lumière au fost doi pionieri ai imaginilor animate și ai cinematografiei grație descoperirilor realizate în acest domeniu. După primele imagini video surprinse pe peliculă, care au devenit primul scurtmetraj din lume - Sortie des ouvriers de l’usine Lumière (1895), cei doi frați francezi au înregistrat prima bătaie cu zăpadă, la Lyon, în apropierea fabricii lor.

Bataille de neige, un clip de 52 de secunde, filmat în format alb-negru, a fost recent îmbunătățit de artistul video rus Dmitri Badin, care a folosit Inteligența Artificială pentru a stabiliza și colora imaginile. Mai mult, clipul din 1897 a fost îmbunătățit prin adăugarea unor cadre noi, insesizabile pentru amatori, pentru a face filmul mai fin.

Totodată, în varianta modificată, se pot vedea destul de clar chipurile „actorilor” acestei filmări, precum și grimasele și bucuria specifică unei bătăi cu zăpadă.


Vloggerul The Gaze, care a analizat filmul din 1897, a ajuns la concluzia că bătaia cu zăpadă nu este una spontană. Cel mai probabil, susține autorul, frații Lumière au regizat această scenă cu muncitorii din fabrica lor pentru a-și testa aparatele de filmat.

Singurii oameni care nu au participat la filmare sunt femeia și bărbatul din cadrul îndepărtat, care s-au oprit să admire bătaia cu zăpadă.

Filmul din 1897 este o mare realizare pentru acea epocă, în care rolul important pe care îl vor juca imaginile în mișcare în viața omului nu fusese intuit decât de cei care au studiat temeinic noua minune a lumii.

Fotografii: The Gaze YouTube

Vezi și VIDEO:
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!