Documentarul "Colectiv", propunerea României pentru o nominalizare la Oscar, categoria "cel mai bun lungmetraj internaţional"

Documentarul  Colectiv , propunerea României pentru o nominalizare la Oscar, categoria  cel mai bun lungmetraj internaţional
Data: 16 Octombrie 2020
Pentru prima dată, un documentar este propunerea României la premiile Academiei Americane de Film.

Producția spune povestea primului an de după incendiul din clubul cu același nume și urmărește autorități și jurnaliști, într-o interacțiune permanentă de căutare și expunere a adevărului.

Citește și

Colectiv este un film despre sistem versus oameni, despre interes personal versus interes public, dar și despre curaj și responsabilitate individuală. Poveștile din acele zile ale lui 2015 ne-au cutremurat și ne-au impresionat deoptrivă pe toți.

Momentul Colectiv a reprezentat o trauma la nivel national, dar și o lecție - una foarte dură. 

"Este o mare onoare pentru noi să fim învestiţi cu atâta încredere de către comisia CNC. Ne aflăm cu adevărat în plină epocă de aur a documentarului, iar faptul că aceste filme încep să primească recunoaştere pe o scară atât de largă este foarte încurajator. Suntem convinşi că povestea “colectiv” va ajunge la cât mai mulţi oameni, ea fiind susţinută de eforturile partenerilor noştri americani în lungul drum care ne aşteaptă. Va fi o competiţie atipică, într-un an complicat, în care standardele de eligibilitate s-au lărgit, iar numărul documentarelor eligibile a devenit imens. Competiţia de abia acum începe, iar noi mergem mai departe cu optimism şi responsabilitate", a declarat Alexander Nanau, citat de News.ro 

Alexandru Nanau, regizor şi producător germano-român, este cunoscut și pentru documentarele „Lumea văzută de Ion B.” şi „Toto şi surorile lui”.

PE PRO TV PLUS PUTEȚI SĂ VEDEȚI MATERIALE SPECIALE:

FOTO: GETTY
VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies