Documentarul „Colectiv”, succes răsunător la Veneția. Când va ajunge în România

Documentarul Colectiv , succes răsunător la Veneția. Când va ajunge în România
Regizorul Alexander Nanău (dreapta, cu ochelari) și echipa din jurul documentarului. FOTO: Getty Images
Autor: Dan L. Brumar
Data publicarii: 06 Septembrie 2019
Data actualizare: 06 Septembrie 2019
Incredibilul documentar „Colectiv” al regizorului Alexander Nanău a cucerit publicul de la Festivalul de Film de la Veneția. Pelicula va ajunge azi la Toronto, Canada, în fața publicului român de peste ocean.

Colectiv este un documentar captivant, enervant, intermitent inspirant despre corupția din sistemul sanitar din România, care a văzut lumina datorită jurnalismului perseverent după incendiul din 2015 din clubul Colectiv. Este foarte, foarte bun, foarte greu de urmărit pe alocuri”, a spus jurnalista Linda Holmes pe contul ei de Twitter, după ce a văzut documentarul la Veneția.

Filmul, la proiecția căruia au asistat rude, prieteni și cunoscuți ai celor decedați în Colectiv, a smuls ropote de aplauze care s-au întins pe minute bune, la festivalul italian.

Prezent la vizionare a fost și fostul ministru al sănătății Vlad Voiculescu. El filmat tot momentul de final.

Vineri, 6 septembrie, documentarul Colectiv va fi vizionat de românii din Canada, în cadrul Festivalului de Film de la Toronto. Regizorul Alexander Nanău va fi prezent la eveniment, pentru a explica celor prezenți motivele pentru care a început acest demers.

“Am început să mă gândesc cum aş putea să fac un film despre acest fenomen colectiv pentru că părea a fi o problemă naţională a oamenilor care voiau o schimbare şi care au început să înţeleagă cum corupţia ucide oameni şi nu este doar despre bani”, a spus regizorul român.

„Toți cei 64 de îngeri s-au dus din cauza corupției”

La proiecția de la Veneția a fost present și Narcis Hogea, tatăl lui Alexandru Hogea (19 ai), care s-a stins la trei săptămâni după incendiu, în spital.

“Din punctul meu de vedere, toţi cei 64 de îngeri de la Colectiv s-au dus din cauza corupţiei. Pe 22 noiembrie când Alexandru a plecat la ceruri mi-am propus să fac ceva în numele lui şi să spun lumii întregi ce s-a întâmplat, ca tragedia prin care trecem noi să nu se mai repete, nu dorim niciunei familii să treacă prin ce trecem noi”, a spus Narcis Hogea, conform stirileprotv.ro.

Documentarul Colectiv va putea fi văzut în cinematografele din România începând cu luna noiembrie a acestui an.

Fotografii: Getty Images

Vezi și: VIDEO Tedy Ursuleanu, ședință foto după Colectiv
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies