După succesul serialului ”Cernobîl”, Rusia face propria versiune, dând vina pe America pentru dezastru

După succesul serialului  Cernobîl , Rusia face propria versiune, dând vina pe America pentru dezastru
Citeste mai mult despre: Cernobil, Rusia,
Data: 07 Iunie 2019
Versiunea rusească este bazată pe teoria conspirației conform căreia CIA a provocat dezastrul nuclear din Ucraina.

Craig Mazin, omul din spatele excelentei miniserii ”Cernobîl”, a petrecut ani de zile documentându-se, pentru a se asigura că fiecare detaliu al poveștii este corect.

Citește și

Citește și: Când se va putea trăi în Cernobîl din nou. Care este părerea experților

De la alegerea actorilor și până la decoruri, Mazin a construit o lume care reflectă meticulos realitatea anilor 80. Cu toate acestea, Rusia nu este mulțumită de felul în care au fost relatate faptele, astfel că face propria versiune de serial, despre dezastrul de la Cernobîl. 

Săptămâna aceasta, Moscow Times a anunțat că mai multe publicații ale Kremlinului au criticat show-ul american, numidu-l ”o caricatură”, și că NTV, un post de televiziune susținut de stat, plănuiește să facă propriul film despre Cernobîl. Iar în această versiune, CIA este principalul vinovat pentru catastrofa nucleară. 

Alexei Muradov, regizorul filmului despre Cernobîl - versiunea rusească, a declarat pentru Moscow Times că povestea este bazată pe teoria conspirației conform căreia ”americanii s-au infiltrat în centrala nucleară de la Cernobîl și au provocat explozia”. ”Sunt mulți istorici care recunosc că, în ziua exploziei, un agent al serviciilor secrete inamice era acolo”, a continuat Muradov, conform sursei citate mai sus. 

Conform publicației, ”în loc să aducă un omagiu eroilor care au sacrificat totul pentru a limita proporțiile dezastrului de la Cernobîl, Moscova ne dă un film de acțiune bazat pe o teorie a conspirației, în care un agent KGB se străduiește să lupte cu spionii americani - noii băieți răi în această tragedie națională”.

Foto: Faceook HBO

Vezi și: ITER - reactorul experimental de fuziune nucleară

FULLSCREEN
După succesul serialului ”Cernobîl”, Rusia face propria versiune, dând vina pe America
  • /VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies