Fii PRO în cinema! Uite care sunt cele mai așteptate filme ale sezonului

Fii PRO în cinema! Uite care sunt cele mai așteptate filme ale sezonului
Autor: Redactia
Data publicarii: 17 Octombrie 2018
Data actualizare: 17 Octombrie 2018
Ryan Gosling, Lady Gaga, Rami Malek, Johnny Depp. Nu, deocamdată nu sunt colegi de distribuție în vreun blockbuster, ci rivali la box-office în această toamnă.

Nu ai cum să te bați cu "Venom" la încasări, a strâns deja 122.810 de spectatori și 1.531.940,00 de RON într-o primă săptămână de când rulează. Nu e de mirare, căci supereroii și elementele fantastice și cât mai escapiste sunt aur curat când vine vorba de adus românii în sala de cinema.

Ce e drept, nu doar pe ei, și în SUA criticii îl dau deja exemplu care să ilustreze că publicul nu s-a plictisit de supereroi nici pe departe. Îl dau și drept exemplu de un film slab, dar unul al cărui parcurs a fost inteligent orchestrat – cronicile, destul de rele, au avut embargo până la data premierei. 

Mai trist este că premiera lui "Venom" o afectează pe aceea a "Primului om pe Lună" (12.10.2018), aflat acum pe locul patru la încasări. Regizat de câștigătorul Oscarului pentru "La La Land" Damien Chazelle, cu Ryan Gosling – și el are două nominalizări – și cu Claire Foy, filmul despre Neil Armstrong are exact situația opusă față de "Venom": criticii se dau în vânt după el, publicul, mai puțin. Însă "Primul om pe Lună" mai are o șansă – să treacă cu bine prin sezonul premiilor, care culminează cu Oscarul, să ia câteva trofee și să își crească încet, încet încasările internaționale. 

Pe 19 octombrie are premiera la noi "S-a născut o stea", povestea unui cântăreț care decade în timp ce protejata lui începe o carieră muzicală în forță. Da, e și Lady Gaga în peisaj, dar filmul e proiectul de suflet al lui Bradley Cooper, prezent în triplă ipostază: regizor, coscenarist și actor. Apropo, "S-a născut o stea" e la al patrulea remake, nu că asta ar conta prea mult în ochii publicului, luați de vedetele din lungmetraj. În SUA, "S-a născut o stea" e un hit la box-office, îi fură și el spectatorii "Primului om pe Lună", demonstrând că star power-ul actorilor celebri încă aduce oamenii în sala de cinema. Situația din România e deocamdată incertă.  

Oscarul pentru "La La Land" a schimbat multe la Hollywood în privința percepției asupra musicalului, așa că acum, în sezonul în care au premiera filmele aflate în cărți pentru premii, sunt două pe piață: cel al lui Bradley Cooper și acela al cel puțin controversatului Bryan Singer, "Bohemian Rhapsody" (care are premiera pe 2 noiembrie). Ultimul e ridicat în slăvi pentru rolul lui Freddy Mercury jucat de Rami Malek cu ceva vreme înainte de premieră. Culmea ironiei: nici "S-a născut o stea", nici filmul despre Queen nu vor concura pe post de musicaluri la Globurile de Aur, ci pe post de drame. Bine, până la urmă în ce categorie intră cele două lungmetraje decide Asociația Presei Străine de la Hollywood. 

Desigur, în această toamnă revine pe marile ecrane și al doilea moștenitor – deși, de fapt, este prequel – al lui Harry Potter: "Animale Fantastice: Crimele lui Grindelwald". Filmul e regizat de David Yates, care a făcut patru filme din celebra serie (și se pare că va face cinci din noua serie), scris de J.K.Rowling și distribuția include nume mari: Johnny Depp, Jude Law, Eddie Redmayne și Zoë Kravitz. Într-un sezon de obicei plin de drame – ele prind de obicei cel mai bine la Oscaruri -, "Animale Fantastice: Crimele lui Grindelwald" e o pauză - fantasy pe care amatorii de cinema și-o doresc și asta ar trebui să se vadă și la încasări. Premiera are loc pe 16 noiembrie. 

Sursă foto Facebook

Un material de Alexandra Olivotto, filolog convertit la critic şi jurnalist de film
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies