Filmul care a avut mai mulți spectatori decât Fifty Shades of Grey în Polonia, o satiră la adresa Bisericii Catolice

Filmul care a avut mai mulți spectatori decât Fifty Shades of Grey în Polonia, o satiră la adresa Bisericii Catolice
Autor: Dan Brumar
Data: 02 Octombrie 2018
Aproape un milion de polonezi au fost la cinematografe în weekend pentru a vedea un film extrem de critric la adresa Bisericii Catolice. „Kler” a întrecut „Fifty Shades of Grey” la numărul de spectatori în primele trei zile de la lansare.

Clerul Bisericii Catolice Poloneze e zugrăvit într-o lumină extrem de nefavorabilă în pelicula Kler, care a devenit un succes al box-office-ului polonez. Filmul a avut parte de cea mai bună deschidere din ultimii 30 de ani, cu 935.000 de persoane plătitoare de bilet. Producția a bătut filme mult mai titrate, precum Fifty Shades of Grey – care a avut 834.500 de spectatori în weekendul de lansare. 


Kler (Cler) a născut deja controverse și reacții adverse, după ce reprezentanții Bisericii au fost prezentați într-o lumină nefavorabilă. Filmul este o dramă cu momente de comedie neagră, care spune povestea a trei preoţi catolici care beau multă votcă, iau peste picior biserica, iar unul chiar abuzează sexual un băiat orfan orb. Potrivit distribuitorului peliculei, Kino Swiat, filmul a alimentat dezbaterea despre influenţa bisericii într-una dintre cele mai religioase ţări europene, scrie Agerpres. 
 


Kler a avut cea mai bună deschidere din acest an şi cea mai bună deschidere în istoria cinematografiei poloneze din ultimii 30 de ani, devansând Fifty Shades of Grey (cu aproximativ 834.500 de spectatori)”, a precizat acesta într-o declaraţie.

Mai multe figuri importante ale partidului Dreptate şi Justiţie (PiS), aflat la guvernare, s-au pronunţat deja împotriva filmului. De asemenea, principalul buletin de ştiri de pe postul public de televiziune, apropiat PiS, a calificat pelicula drept „un alt atac asupra Bisericii Catolice, brutal şi neadevărat”.
 


Deşi tot mai puțini polonezi tineri merg la biserică, Polonia (38 de milioane de locuitori) rămâne una dintre cele mai religioase ţări europene, conform Reuters.

FULLSCREEN
Filmul care a avut mai mulți spectatori decât Fifty Shades of Grey în Polonia, o satiră la adresa Bisericii Catolice
  • /Vezi episoade in intregime pe
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO