Filmul despre Freddie Mercury, criticat pentru că a ignorat-o pe „iubirea vieții lui”. Despre cine este vorba

Filmul despre Freddie Mercury, criticat pentru că a ignorat-o pe bdquo;iubirea vieții lui . Despre cine este vorba
Data: 24 Octombrie 2018
Filmul bazat pe viața artistului Freddie Mercury a primit critici dure pentru faptul că nu o menționează pe ”iubirea vieții lui”, o actriță austriacă de filme erotice.

Pelicula se concentrează pe începuturile carierei artistului până faimoasa sa performanță de pe scena Live Aid. Cu toate acestea, biografa lui Mercury crede că filmului îi lipsește unul dintre personajele-cheie. 

Citește și: Rami Malek, ”excepțional” în rolul Freddie Mercury, din pelicula Bohemian Rhapsody

Barbara Valentin, o actriță de filme interzise minorilor, a avut grjă de Freddie Mercury după ce acesta primit diagnosticul de SIDA și a însemnat mai mult pentru el decât fosta lui iubită, Mary Austin, care l-a inspirat să scrie piesa ”Love of My Life”.

Filmul biografic Bohemian Rhapsody își va face debutul pe marile ecrane abia de Crăciun. Blockbusterul, în care Rami Malek (37 de ani) îl interpretează pe carismaticul solist al formației Queen, nu o menționează deloc pe Barbara Valentin, pe care Mercury a iubit-o la nebunie, consemnează Lesley-Ann Jones, cea care semnează biografia cântărețului. 

În timp ce în peliculă apare Mary Austin (interpretată de Lucy Boynton), cu care Freddie a fost în anii 70 și care a inspirat piesa ”Love of My Life”, Lesley-Ann Jones menționează că, de fapt, Barbara Valentin a fost mult mai apropiată de artist.

Barbara Valentin, născută în Viena, era supranumită ”Jayne Mansfield de Germania”. Cei doi au fost iubiți pentru un timp, apoi au devenit prieteni foarte apropiați. Când Freddie Mercury s-a îmbolnăvit, aceasta s-a mutat în casa pe care artistul o împărțea cu partenerul său, Jim Hutton, și a avut grijă de el până la moartea lui, în 1991.

Biografa Lesley-Ann Jones a declarat pentru The Telegraph: ”Acest film m-a cam enervat pentru că a lăsat pe dinafară un personaj important. Mary Austin este văduva în suferință, de care toți suntem obișnuiți să auzim, dar a fost vorba, de fapt, de altă femeie. Au ignorat pe cineva care era chiar vital pentru Freddie Mercury”.

Barbara Valentin a murit, în 2002, în urma unui atac de cord, la vârsta de 61 de ani.

Foto: Getty, Instagram

FULLSCREEN
Filmul despre Freddie Mercury, criticat pentru că a ignorat-o pe „iubirea vieții lui”. Despre cine este vorba
  • /Românii talentați stau pe

VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO