Încă o schimbare la Gala Premiilor Oscar din 2019. Despre ce e vorba

07 Septembrie 2018, 16:42

Încă o schimbare la Gala Premiilor Oscar din 2019. Despre ce e vorba
Citeste mai mult despre: gala premiilor oscar, oscar 2019,
Academia Americană de Film a anunţat că renunţă (momentan) la categoria „Best Popular Film” pentru gala Oscar din 2019, a spus CEO-ul Dawn Hudson.

Anunțul făcut de Academie vine după ce această propunere a fost aspru criticată atât de personalități din industrie, cât și de public. 

Academia a anunțat în august mai multe schimbări care ar urma să intre în vigoare în 2019, însă cea care vizează introducerea acestei noi categorii a fost întâmpinată cu scepticism. Motivul invocat a fost următorul: introducerea acestui premiu după nouă luni de la începutul anului va presupune provocări pentru filmele care au fost deja lansate. 

Academia spunea în august că ar vrea să introducă și un nou premiu, pentru cel mai bun film popular. Această modificare ar fi urmat să vină ca răspuns la criticile publicului, care – de-a lungul timpului – s-a plâns că Academia premiază preponderent pelicule artistice în detrimentul filmelor de tip blockbuster, mainstream. 

Context: 

În luna august Academia Americană de Film a mai anunțat câteva modificări, potrivit NPR.

Într-o scrisoare deschisă adresată membrilor, Academia a listat atunci câteva schimbări pe care le va suferi Gala.

Schimbările pentru 2019 vizau durata Galei, categoriile și un decalaj în ceea ce privește data.

O gală ,,mai accesibilă”

Astfel, Premiile Oscar vor avea o nouă categorie care va fi dedicată lungmetrajelor populare. De asemenea, gala va fi redusă la trei ore, pentru a o face mai ,,accesibilă”, iar unele premii, considerate mai puțin importante, vor fi prezentate în timpul pauzelor comerciale. Momentele vor fi prezentate, însă, ulterior, într-o variantă mai scurtă. 

Această modificare vine pe fondul faptului că gala de anul acesta, din 4 martie, a durat patru ore și a avut cea mai slabă audiență din istoria Oscarurilor (aproximativ 26,5 milioane de telespectatori la nivel internațional).

Se schimbă și data

Scrisoare publicată de NPR mai arată că, începând cu anul 2020, gala va avea loc mai devreme. Doar data galei de anul viitor va fi menținută (24 februarie).  Motivația, în acest caz, a fost faptul că Oscarurile au loc la doar două luni după Globurile de Aur. 

A 91-a ediţie a galei premiilor Oscar va avea loc la Los Angeles pe 24 februarie.
Vezi episoade in intregime pe

STIRILEPROTV.RO

Mai mult pe STIRILEPROTV.RO