Încă un film românesc scrie istorie. Monștri. a luat marele premiu la Festivalul de Film de la Sofia

Încă un film românesc scrie istorie. Monștri. a luat marele premiu la Festivalul de Film de la Sofia
Autor: Dan Brumar
Data: 19 Martie 2019
Monștri., lungmetrajul de debut al regizorului Marius Olteanu, a obținut al doilea premiu la un festival internațional de profil.

Pelicula regizată de Marius Olteanu rupe tradiția și obține Marele Premiu la Festivalul Internațional de Film de la Sofia, derulat în perioada 7-17 martie 2019. Patru ani la rând, acest titlu a fost câștigat de filme din Bulgaria, ceea ce demonstrează că lungmetrajul lui Olteanu a învins și patriotismul local al specialiștilor în film din țara vecină.

Marele premiu obținut la Sofia este cel de-a doua distincție obținută de Monștri. în acest an, primul fiind Premiul Publicului acordat de ziarul Tagesspiegel în cadrul Berlinalei 2019.

Festivalul Internațional de Film de la Sofia se numără printre cele mai importante evenimente din estul Europei, iar ediția de anul acest a reunit 189 de filme din 53 de țări și peste 300 de specialiști din domeniu. Juriul care desemnat câștigătorul a fost format din producătorii Nik Powell și Stas Namin, regizorii Ewa  Podgórska și Ilian Metev și actrița Hazar Ergüçlü. 

Descris de Variety ca fiind un „debut remarcabil și surprinzător”, Monștri. este o poveste de dragoste atipică construită ca un puzzle care îi face pe oameni să reflecteze la propria lor persoană, la alegerile pe care le fac.

Lungmetrajul îi are în distribuție pe: Judith State, Cristian Popa, Alexandru Potocean, Șerban Pavlu, Dorina Lazăr, Gabriel Răuță.

Monștri. este o producție Parada Film și Wearebasca, realizată cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei și în colaborare cu Societatea Română de Televiziune. Producători: Claudiu Mitcu, Ioachim Stroe, Robert Fița. Coproducător: Marius Olteanu. Monștri. Va fi distribuit de Transilvania Film în toamna anului 2019.

FULLSCREEN
Încă un film românesc face istorie. Moștri. a luat marele premiu la Festivalul de Film de la Sofia
  • /Vezi episoade in intregime pe
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO