Marvel va realiza primul film cu un erou asiatic, expert în arte marțiale. Ce abilități are

Marvel va realiza primul film cu un erou asiatic, expert în arte marțiale. Ce abilități are
Citeste mai mult despre: Marvel, erou asiatic, Shang-Chi,
Autor: Dan Brumar
Data: 04 Decembrie 2018
Studiourile Marvel pregătesc o surpriză de proporții fanilor eroilor de benzi desenate. E vorba de prima franciză care va avea în centrul atenției un erou asiatic.

Shang-Chi este numele eroului Marvel care va ajunge pe marile ecrane în prima franciză cu un protagonist asiatic. Marvel l-a abordat pe Dave Callahan să scrie scenariul și e în căutarea unor regizori asiatici sau americani cu origine asiatică pentru a realiza acest proiect, scrie deadline.com. Scopul filmului este de a aduce în atenția publicului larg tradițiile și cultura de pe continetul asiatic, motiv pentru care majoritatea celor care vor lucra la acest film vor proveni din state de pe acest continent.

Cine este Shang-Chi

FOTO: www.marvel.com

Supereroul asiatic care va avea propria franciză a apărut pentru prima dată în ediția specială a revistei Marvel din 15 decembrie 1973. Shang-Chi este persoanjul creat de Steve Englehart și Jim Starlin, doi autori de benzi desenate care au preluat o parte din munca lui Stan Lee și a lui Jack Kirby.

Citește și: Supereroul la care Stan Lee lucra înainte de a muri

Eroul din benzile desenate este fiul unui bogătaș chinez care și-a crescut și educat copilul în izolata Chină, departe de lumea exterioară. Shang-Chi s-a antrenat de mic pentru a stăpâni artele marțiale și a căpătat abilități de neegalat în lupta corp la corp. În cele din urmă este scos în lume la o licitație a tatălui său, după care este pus în situația de a afla că părintele său nu e atât de nobil pe cât a pretins. În afară de kung-fu, Shang-Chi nu are alte abilități, dar chiar și așa, nu ai vrea să ai o confruntare directă cu el.  

FOTO: www.marvel.com

Conform primelor informații care răzbat din studiourile Marvel, scenariul va fi adaptat și modernizat pentru a ieși din stereotipurile specifice revistelor de benzi desenate. 

Dave Callahan, care a fost solicitat pentru a scrie scenariul, are experiența necesară pentru a realiza acest proiect. Recent, a realizat scenariul, împreună cu Patty Jenkins, peliculei Wonder Woman 1984, care va fi lansată în iunie 2020. Totodată, a scris povestea filmului animat Spider-Man: Into the Spider-Verse 2.

FULLSCREEN
Marvel va realiza primul film cu un erou asiatic, expert în arte marțiale. Ce abilități are
  • /Vezi episoade in intregime pe
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO