Matt Damon a refuzat un rol uriaș într-un film care s-a bătut la Oscar. „Am lăsat pe masă o grămadă de bani”

Matt Damon a refuzat un rol uriaș într-un film care s-a bătut la Oscar. bdquo;Am lăsat pe masă o grămadă de bani
Autor: Dan Brumar
Data: 02 Octombrie 2019
Nu e tipul de actor care să se plângă, dar Matt Damon regretă o decizie pripită pe care a luat-o acum mai bine de 10 ani.

Matt Damon (48 de ani) a făcut roluri grozave în filme precum Good Will Hunting, Saving Private Ryan, The Departed, seria Bourne și Marțianul. Într-un interviu acordat revistei GQ, actorul a dezvăluit că a regretat enorm că l-a refuzat pe James Cameron când i-a oferit rolul principal în Avatar.

Lansat în cinema în 2009, Avatar a generat la nivel mondial peste 2,7 miliarde de dolari, fiind aproape 10 ani filmul cu cele mai mari încasări din toate timpurile. Între timp a fost depășit de Avengers: Endgame (2,79 de miliarde de  dolari).

„Când mi-a oferit rolul mi-a zis așa: Ascultă, n-am nevoie de nimeni. N-am nevoie de un nume pentru acest film, un actor renumit. Dacă nu iei rolul, o să găsesc un actor necunoscut și o să i-l dau lui, pentru că filmul nu are nevoie de tine. Dar, dacă accepți rolul, o să-ți dau 10%”, a dezvăluit actorul.

Citește și: Matt Damon, vacanță pe iaht cu femeia care i-a făcut 3 fete. Cum arată soția actorului

Matt Damon l-a refuzat, iar Cameron s-a ținut de cuvânt. L-a găsit pe Sam Worthington pentru rolul Sully din filmul său epic.

De fapt, am lăsat pe masă mai mulți bani decât orice actor”, mai spune Damon. Zece la sută din încasările generate de film ar însemna azi 270 de milioane de dolari.


Sam Worthington în Avatar. FOTO: wall.alphacoders.com

Avatar a ratat premiul Oscar

Filmul lui Cameron a fost foarte bine primit de critici, însă nu și-a adjudecat trofeul Oscar pentru cel mai bun film, în 2010. Decizia Academiei Americane de Film a generat controverse mai ales după ce acest premiu a fost câștigat de drama The Hurt Locker, regizată de Kathryn Bigelow, fosta soție a lui James Cameron.

Criticii au insinuat că Academia a vrut să-i dea o lecție lui Cameron, care era favorit la Oscaruri. În realitate, decizia nu a făcut decât să aducă un deserviciu cinematografiei și cinefililor, care nu au apreciat pelicula la valoarea arătată de premiul adjudecat.

The Hurt Locker a generat încasări globale de doar 49,2 milioane de dolari, de aproape 5 ori mai mici decât costurile de realizare a lui Avatar.

Avatar 2 este unul dintre cele mai așteptate filme din această perioadă. Deș a fost anunțat încă din 2016, cel de-al doilea film Avatar ar trebui lansat în decembrie 2021.

Fotografii: Getty Images/wall.alphacoders.com

Vezi și VIDEO: Angelina Jolie i-a lecții de arte marțiale

FULLSCREEN
Matt Damon a refuzat un rol uriaș într-un film care s-a bătut la Oscar. „Am lăsat pe masă o grămadă de bani”
  • /Vezi episoade in intregime pe
VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO