Mihai Călin și Diana Cavallioti, pe marile ecrane în filmul „5 Minute”, regizat de Dan Chișu

Mihai Călin și Diana Cavallioti, pe marile ecrane în filmul bdquo;5 Minute , regizat de Dan Chișu
Mihai Călin joacă rolul unui jandarm cu principii. FOTO: Doria Drăgușin
Autor: Dan L. Brumar
Data: 27 Ianuarie 2020
Filmul „5 Minute”, scris și regizat de Dan Chișu, va rula în cinematografele românești începând din 27 martie 2020. Pelicula, în care joacă Mihai Călin, Diana Cavallioti, Emanuel Pârvu, Ana Radu și Elvira Deatcu, e distribuită de Domestic Film.

Lungmetrajul 5 Minute a avut premiera mondială în octombrie 2019, în competiția oficială a celei de-a 35-a ediții a Festivalului Internațional de Film de la Varșovia.

Drama îi are în distribuție pe Mihai Călin, Diana Cavallioti, Emanuel Pârvu, Ana Radu, Elvira Deatcu, Adrian Titieni, Gabi Huian şi Aida Economu.

Lungmetrajul de ficțiune al lui Dan Chișu este inspirat din fapte reale. Într-un cinematograf din București rulează un film controversat, despre un cuplu format din două femei. La scurt timp după începerea filmului, câțiva spectatori se ridică și protestează față de comunitatea LGBT, membri ai acesteia fiind prezenți în sală. 

Citește și: Dan Chișu, despre cum a dat-o afară din restaurant pe Pink: „Și ce dacă e Pink?”

Presa a acuzat Jandarmeria că nu a intervenit pentru a pune capăt conflictului în urma căruia un tânăr a fost rănit și a ajuns la spital. Filmul se concentrează pe povestea omului care a condus echipa de jandarmi în acțiunea de la cinematograf, printr-o investigație făcută de o tânără jurnalistă cunoscută pentru reportajele ei neobișnuit de îndrăznețe.

Diana Cavallioti. FOTO: Doria Drăgușin

Imaginea filmului este semnată de Adrian Silișteanu, montajul – de Letiția Ștefănescu, sunetul – de Marius Leftărache, scenografia – de Gina Călin, costumele – de Adina Bucur, machiajul – de Dana Roșeanu, coafura – de Manuela Simionescu. Producător este Anamaria Antoci.

„5 Minute” este o producție Domestic Film, în coproducție cu DaKINO Production, realizată cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei și Programului Europa Creativă - Media al Uniunii Europene.
Vezi trailerul AICI!

Fotografii: Doria Drăgușin

FULLSCREEN
Mihai Călin și Elvira Deatcu, pe marile ecrane în filmul „5 Minute”, regizat de Dan Chișu
  • /VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO