Nu este scenariu de film, ci realitate! Prima peliculă produsă în spațiu, realizată de ruși 

Nu este scenariu de film, ci realitate! Prima peliculă produsă în spațiu, realizată de ruși
Autor: Cristina Tapu
Data publicarii: 06 Octombrie 2021
Data actualizare: 06 Octombrie 2021
Un pas important pentru industria cinematografică și omenire! Actrița Yulia Peresild și regizorul Klim Chipenko au decolat marți, 5 octombrie, cu o rachetă care îi va purta pe Stația Spațială Internațională. Acolo urmează să filmeze prima producție cinematografică realizată în spațiu! 

Yulia Peressild joacă în primul film produs în spațiu, o peliculă care va purta numele „Provocarea” și va avea ca subiect experiența pe care o trăiește un doctor ajuns în spațiu cu misiunea de a salva viața unui astronaut.

Actrița și producătorul au fost însoțiți de cosmonautul Anton Shkaplerov și au decolat de pe cosmodromul din Baikonur, din Kazahstan. Agenția spațială rusă Roscosmos a anunțat pe Twitter că nava a decolat cu succes și a andocat pe ISS.

Cei doi vor petrece nu mai puțin de 12 zile în spațiu, timp în care vor filma secvențe pentru pelicula al cărui buget nu a fost oficial anunțat. Ei sunt sprijiniți de către Dmitri Rogozin, directorul agenției spațiale ruse Roscosmos, care este unul dintre producătorii filmului catalogat drept un "experiment îndrăzneț". 

Yulia Peressild s-a pregătit minuițios pentru aventura vieții sale. Ea s-a antrenat pentru a suporta condiţiile de microgravitaţie de pe ISS, efectuând un antrenament pe avionul-laborator Il-76. Mai mult decât atât, actrița a învăţat să reacţioneze în caz de aterizare de urgenţă în apă la revenirea pe Terra.

Vezi și: Intrebarea Mesei Rotude cu Alex Bogdan - "Nu am putut sa dansez la Simona Halep, la nunta
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies