O actriță din Twin Peaks a murit de cancer la 72 de ani. Mesajul fiicei ei

O actriță din Twin Peaks a murit de cancer la 72 de ani. Mesajul fiicei ei
Autor: Dan L. Brumar
Data publicarii: 13 Mai 2019
Data actualizare: 13 Mai 2019
Peggy Lipton, actrița care a jucat rolul Norma Jennings în serialul Twin Peaks (anii ’90), a murit la 72 de ani.

Peggy Lipton s-a stins după o lungă bătălie cu o boală grea, cancerul. Fiica ei, Kidada Jones, a anunțat decesul actriței, într-o declarație acordată publicației americane Los Angeles Times.

„Inimile noastre sunt frânte fiindcă mama noastră iubită a murit de cancer, astăzi. A avut un drum lin, cu fiicele și nepoatele sale alături. Ne simțim foarte norocoase pentru fiecare moment petrecut alături de ea. Nu avem destule cuvinte în acest moment, însă vom spune: Peggy a fost și va fi mereu raza noastră de lumină, atât în această lume, cât și dincolo de ea”, a spus Kidada Jones, solicitând tuturor să respecte intimitatea familiei în aceste momente grele.

Peggy Lipton a jucat în 30 de episoade ale cunoscutului serial Twin Peaks, unde a interpretat rolul Norma Jennings. Totodată, a apărut și în cinci episoade ale serialului din 2017, care continuă acțiunea din cel original, la o distanță de 25 de ani.

Personajul ei este chelnărița Norma, care a început să lucreze în anul 1969 la Double R Diner, un restaurant din Twin Peaks. 

În 1987, conform scenariului, Norma Jennings și prietena ei, Laura Palmer, încep să livreme mâncare la domiciliu. Laura Palmer este ucisă în februarie 1989, moartea ei șocând comunitatea din Twin Peaks.

Laura Palmer

Peggy Lipton a obținut un Glob de Aur

Peggy Lipton s-a remarcat în filmele de televiziune cu mult timp înainte de a juca în Twin Peaks. A debutat în serialul Mod Squad (1968-1973), unde a jucat rolul unei polițiste sub acoperire. Acest rol i-a adus un Glob de Aur pentru cea mai bună actriță într-o dramă TV și alte trei nominalizări.

Peggy Lipton și cele două fiice ale sale, în octombrie 2005. FOTO: Getty Images

Actrița a fost căsătorită cu procucătorul muzical Quincy Jones în perioada 1974-1990. Cei doi au împreună două fete: Kidada și Rashida. 

Vezi și: Motivul pentru care Victoria Raileanu (VLAD) s-a apucat de actorie

 
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies